
Pakastepiparitaikinasta ja vaniljajäätelöstä loihdit helpon ja herkullisen joulujälkkärin. Suussasulavat piparminttupuffetit odottavat syöjäänsä pakastimessa.
Piparminttupuffetit
Ainekset
Työvaiheet
- Ota piparitaikina sulamaan. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Kauli piparitaikinasta suorakaiteen muotoinen 5 mm paksu levy.
- Ripottele taikinalevyn pintaan manteli- ja suklaarouhetta. Kauli rouheet kiinni taikinan pintaan. Painele piparimuotilla taikinasta sydämenmuotoisia pipareita.
- Paista pipareita noin 7 minuuttia uunin keskitasolla.
- Laita piparminttukarkit monitoimikoneeseen ja rouhi karkeaksi rouheeksi. Ota rouhe pois kulhosta. Laita monitoimikoneen kulhoon paloiteltu, hieman pehmennyt vaniljajäätelö. Soseuta jäätelö tasaiseksi. Sekoita massaan piparmintturouhe. Voit jauhaa piparminttukarkit myös morttelissa ja sekoittaa pehmeään jäätelöön puuhaarukalla.
- Kaavi jäätelö suorakaiteen muotoiseen leipävuokaan. Tarkista, että vuoka on niin syvä, että jäätelöstä saa painettua piparisydänten kokoisen jäätelöpalan. Peitä vuoka tuorekelmulla. Nosta jäätelö pakastimeen kohmettumaan vähintään kahdeksi tunniksi.
- Täytä puffetit. Kumoa jäätelö vuoasta leikkuulaudalle. Viipaloi jäätelö ja paina viipaleista palat samalla muotilla, jolla teit piparkakut.
- Asettele piparien päälle jäätelöpala ja paina kevyesti kanneksi toinen pipari. Tarjoa puffetit heti tai nosta ne pakastimeen odottamaan tarjoilua.
Vinkki!
Pienemmillä piparimuoteilla teet samasta määrästä reilusti enemmän jätskejä. Voit oikaista piparminttukarkkien rouhimisen käyttämällä Marianne Crush -piparminttu-suklaarouhetta.