
Porkkanat muuttuvat kypsyessään ihanan makeiksi. Porkkanakakku on helppo ja edullinen valmistaa ja maistuu kaikille. Parhaimmillaan porkkanakakku on pari päivää leipomisesta.
Porkkanakakku
Ainekset
Työvaiheet
- Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita jauhot, leivinjauhe ja kaneli. Kääntele varovaisesti taikinaan.
- Lisää vaahtoon porkkanaraaste ja öljy. Kaada taikina voideltuun, 24-senttiseen irtopohjavuokaan. Paista 175 asteessa noin 50 minuuttia. Anna jäähtyä hetki ja kumoa kakku leivinpaperin päälle.
- Sekoita kuorrutusta varten tuorejuusto, voi ja tomusokeri. Levitä kuorrutus jäähtyneen kakun päälle.
- Sirottele pinnalle manteli- tai pähkinärouhetta.
Vinkki! Malta odottaa päivä, pari leipomisesta, sillä vasta silloin kakku on mehevimmillään. Säilytä kakku foliolla peitettynä tai muovipussissa jääkaapissa.
Voit käyttää kuorrutukseen myös maustettuja tuorejuustoja tai maustaa maustamattoman juuston itse hienolla appelsiinin- tai sitruunankuoriraasteella.