
Aprikoosimarmeladista ja pehmeäksi vatkatusta mantelimassasta syntyy pullakranssin mehevä täyte.
Pullakranssi
Ainekset
Työvaiheet
- Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Murenna hiiva maitoon ja liuota sekoittaen. Sekoita maitoon sokeri, kardemumma, suola ja muna.
-
Alusta jauhoja taikinaan vähitellen. Lisää lopuksi huoneenlämpöinen tai sulatettu voi. Vaivaa taikina kimmoisaksi niin, että se irtoaa sormista ja kulhon reunoista.
-
Kohota taikina lämpimässä paikassa leivinliinalla peitettynä kaksinkertaiseksi, vähintään puoli tuntia.
-
Vatkaa mantelimassa ja aprikoosimarmeladi sähkövatkaimella tasaiseksi. Sekoita joukkoon hienonnetut aprikoosit ja mantelirouhe.
-
Kaada taikina jauhotetulle työtasolle ja vaivaa ilmakuplat pois. Kauli taikinasta suorakaiteen muotoinen iso levy (n. 25 x 60 cm).
-
Levitä levylle täyte. Rullaa levy tiukaksi rullaksi. Leikkaa rulla terävällä veitsellä tai saksilla kahtia pituussuunnassa.
-
Kieputa puolikkaat toistensa ympäri leikkuupinta ylöspäin. Pyöräytä letti kranssiksi leivinpaperin päälle uunipellille. Nipistä liitos kiinni.
-
Anna kranssin kohota leivinliinalla peitettynä vähintään puoli tuntia.
-
Voitele pulla munalla ja ripottele päälle mantelilastuja.
-
Paista 175-asteisen uunin alatasolla 25–30 minuuttia, kunnes kranssi vaikuttaa kypsältä ja pinta saa väriä.
Katso videoilta kolme tapaa letittää pulla: