16:27 | 22.12.2017
Pullan leipominen onnistuu näin - katso vinkit taikinaan ja paistamiseen
Miten leivotaan onnistuneimmat pullat ja mikä voi mennä pieleen? Katso tästä ohjeet!
Miten pullat pitää paistaa?
- Pullapitko paistetaan 200 asteessa uunin ala- tai keskitasolla n. 25 minuuttia.
- Isot pullat paistetaan 200 asteessa uunin keskitasolla noin 18 minuuttia.
- Pikkupullat 225 asteessa uunin keskitasolla 10-15 minuuttia.
- Kiertoilmauunissa paistetaan noin 25 astetta normaaliuunia matalammalla lämmöllä.
Mistä johtuu, jos taikina ei nouse?
- taikinassa on liikaa jauhoja
- raaka-aineet ovat liian kylmiä
- hiiva oli liian vanhaa tai neste liian kuumaa tai kylmää.
Mistä pullat repeytyivät?
- kohotus kesti liian vähän aikaa
- uuni oli liian kuuma
- taikina oli liian kovaa.
Miksi pullat lässähtivät?
- taikina oli liian löysää
- pullat kohosivat liian pitkään
- uuni oli liian kylmä.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla