
Piimäpohjainen piirakkataikina vaatii vain nopean sekoittamisen. Ripottele päälle puolukoita ja ihana muruseos. Syksyn valloittavin puolukkapiirakka on tässä!
Puolukka-murupiirakka
Ainekset
Työvaiheet
- Sekoita jauhot, sokeri, sooda, leivinjauhe, kardemumma ja suola. Lisää piimä ja öljy. Sekoita tasaiseksi.
- Levitä taikina leivinpaperin päälle reunalliselle uunipellille.
- Ripottele päälle puolukat. Jos teet piirakan pakastepuolukoista, käytä ne kohmeisina.
- Sekoita muruseoksen jauhot, sokeri ja leivinjauhe. Lisää öljy ja sekoita. Ripottele muruina piirakan pinnalle.
- Paista 200-asteisen uunin toiseksi alimmalla tasolla noin 30 minuuttia.
Vinkki!
- Saat piirakasta vegaanisen vaihtamalla piimän kaurapohjaiseen jugurttiin. Jätä pois sooda, joka on tarkoitettu happamille taikinoille, ja käytä 2 teelusikallista leivinjauhetta.