
Klassinen marjapiirakka valmistuu nyt sekoittamalla. Rosmariini on mainio makupari puolukalle.
Puolukka-rosmariinipiirakka
Ainekset
Työvaiheet
- Notkista voi mikroaaltouunissa tai kattilassa, älä sulata. Vatkaa vispilällä joukkoon sokeri ja muna. Yhdistä kuivat aineet ja lisää ne taikinaan. Sekoita tasaiseksi.
- Taputtele taikina piirasvuoan (10 cm x 35 cm tai Ø 26 cm) pohjalle ja reunoille. Jos käytät irtopohjavuokaa, leikkaa pohjalle sopiva leivinpaperi.
- Vatkaa ranskankerma, sokerit, muna ja rosmariini keskenään. Sekoita joukkoon puolukat.
- Kaada täyte taikinapohjan päälle. Paista 200-asteisen uunin alaosassa noin 25 minuuttia. Tarjoa jäähtyneenä.
Aineluettelossa täytteessä ei ole munaa mutta työvaiheissa on?
Ihana piirakka! Tein piirakan muuten ohjeen mukaan, mutta täytteestä vähensin sokerin määrää. Tuoreen rosmariinin korvasin kuivatulla. Sopii todella hyvin puolukan kanssa.