
Tässä on se raparperipiirakan ohje, jota olet etsinyt. Leipomiseen kuluu vartti ja herkutteluun vähän vähemmän. Kirpeä raparperi saa seurakseen mascarponejuustoa.
Raparperi-mascarponepiirakka
Ainekset
Työvaiheet
- Notkista voi mikroaaltouunissa, älä sulata. Vatkaa vispilällä joukkoon sokeri ja muna. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe. Lisää ne taikinaan ja sekoita tasaiseksi.
- Kiinnitä leivinpaperi irtopohjavuoan pohjan ja reunan väliin. Voitele reunat. Kuvan piirakka on tehty 18 x 25 cm:n vuokaan. Voit myös käyttää pyöreää irtopohja- tai piirasvuokaa (Ø 26 cm).
- Taputtele taikina vuoan pohjalle ja hieman myös reunoille.
- Puhdista raparperit ja kuori ne tarvittaessa. Leikkaa varret ohuemmiksi tangoiksi ja sitten viiden sentin pätkiksi.
- Vatkaa mascarpone, muna, sokeri ja vaniljasokeri vispilällä sekaisin. Levitä seos vuokaan. Asettele raparperit korinpohjakuvion tapaan. Ripottele päälle sokeria.
- Kypsennä piirasta 200-asteisen uunin toiseksi alimmalla tasolla noin 25 minuuttia.
Tätä on tullut tehtyä jo liki kymmenen kertaa, aina kaikki syöjät ovat ihastuneet makuun. Pesee maisemakahvilan raparperipiirakan mennen tullen.
https://www.instagram.com/p/CszBuZWt59l/?igshid=NTc4MTIwNjQ2YQ==
Instagram @leena_s
Todella hyvää! Ihan varmasti teen uudelleenkin.