Tarjoa raparperipiirakka vaniljajäätelön tai kermavaahdon ja mansikoiden kanssa.
Raparperipiirakka
Ainekset
Työvaiheet
- Sulata voi ja jäähdytä se. Levitä uunipellille leivinpaperi ja voitele se kevyesti. Sekoita pohjan kuiva-aineet. Lisää jäähdytetty voi. Ota 1/3 taikinasta erilleen tässä vaiheessa.
- Lisää suurempaan taikinamäärään maito ja muna. Levitä löysä taikina leivinpaperin päälle pellille.
- Leikkaa mantelimassa mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi. Levitä ne tasaisesti piirakkapohjalle. Leikkaa raparperit sentin paloiksi. Sekoita muut täyteaineet yhteen. Lisää raparperipalat sekaan. Levitä täyte mantelimassan päälle piirakkapohjalle.
- Murustele loppu taikina piirakan päälle ja ripottele pinnalle fariinisokeria.
- Paista 175 asteessa uunin alatasolla 30 minuuttia. Nosta pelti keskitasolle ja jatka paistamista 15–20 minuuttia. Nosta pelti lopuksi uunin ylätasolle ja ruskista pinta rapeaksi vielä viisi minuuttia.
- Tarjoa jäähtyneenä vaniljajäätelön tai kermavaahdon ja mansikoiden kanssa.