
Tee valmiiksi muutama ylimääräinen marenkipohjia, niin et jää pulaan, jos valmistujaisiin tulee muutama yllätysvieras.
Rapea marenkikakku
Ainekset
Työvaiheet
- Piirrä leivinpaperin päälle ruokalautasen avulla pyöreä muotti marenkipohjaa varten. Voitele ympyrä kevyesti ruokaöljyllä.
- Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon sokeria vähän kerrallaan, kunnes vaahto on kiiltävää, kovaa ja pysyy kulhoa kallistettaessa paikoillaan. Sekoita joukkoon sitruunamehu. Sekoita perunajauhot ja kaakaojauhe keskenään ja lisää varovasti nostellen vaahdon joukkoon.
- Levitä taikina leivinpaperille piirretyn ympyrän sisään. Nostele vaahtoa reunoilta hieman ylöspäin. Kypsennä pohjaa 125-asteisen uunin alatasolla noin 1 1/2 tuntia. Kun pohja tuntuu kevyeltä ja rapealta, se on kypsä. Anna jäähtyä rauhassa.
- Vaahdota kerma. Mausta inkiväärillä ja vaniljasokerilla. Rouhi maitosuklaa pieniksi paloiksi ja sekoita kermavaahdon joukkoon. Jätä suklaata hieman koristeeksi. Nostele täyte tortun pinnalle.
- Koristele pavlova hedelmillä tai marjoilla ja tomusokerilla. Tarjoile heti täyttämisen jälkeen.
Vinkki! Pavlovapohja säilyy hyvänä huoneenlämmössä noin viikon. Täytä pohja vasta juuri ennen tarjoilua, sillä se vettyy nopeasti täyttämisen jälkeen. Voit tehdä kakun myös kaupan valmiista marenkipohjista.