
Kakussa yhdistyvät piparkakut, luumuhillo, riisipuuro ja mantelit niin lempeän ihastuttavasti, että jos kokeilet vain yhtä uutta joululeivonnaista, tässä on hyvä ehdokas. Inkivääripäärynät tekevät hyvästä kakusta täydellisen.
Riisipuurokakku
Ainekset
Työvaiheet
- Lämmitä uuni 175 asteeseen. Pingota leivinpaperi pienen irtopohjaisen kakkuvuoan (ø n. 20 cm) pohjalle.
- Murskaa piparkakut muruiksi monitoimikoneessa tai tukevassa muovipussissa kaulimella painellen. Sulata rasva ja sekoita piparimurun joukkoon. Painele seos kakkuvuoan pohjalle tasaiseksi pohjaksi. Esipaista pohjaa 10 minuuttia.
- Tee täyte. Sekoita riisipuuron joukkoon kerma, tuorejuusto ja rahka. Siivilöi joukkoon tomu- ja vaniljasokeri. Raasta inkivääri ja sekoita munien ja suolaripauksen kanssa täytteeseen.
- Levitä luumuhillo pohjan päälle. Kumoa riisipuurotäyte päälle.
- Paista kakkua uunin alatasolla noin 50 minuuttia. Katkaise uunin virta ja jatka kypsennystä jälkilämmöllä noin 30 minuuttia, kunnes täyte on hyytynyt. Jäähdytä kakku ennen tarjoilua.
- Vatkaa kerma pehmeäksi vaahdoksi. Lisää joukkoon rahka ja sokeri. Levitä kuorrutus kakun päälle.
- Koristele pinta tomusokeri-suklaamanteleilla ja nonparelleilla.
Vinkki!
Hauduta kakun kaveriksi päärynöitä. Kuori ja lohko kolme päärynää ja keitä ne hiljalleen napakan pehmeiksi päärynä- tai omenamehussa, jonka joukkoon on pilkottu reilusti tuoretta inkivääriä.
Riisipuuro
- Kuumenna vesi kattilassa. Lisää joukkoon riisi hautumaan viideksi minuutiksi.
- Lisää maito kattilaan. Hauduta välillä sekoitellen noin 40 minuuttia. Lisää lopuksi suola.