
Kääretorttuun sopivat myös puolukka, lakka tai mustikka.
Rukiinen tyrnikääretorttu
Ainekset
Työvaiheet
- Kuumenna uuni 225 asteeseen. Vatkaa munat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Yhdistä leivinjauhe ruisjauhoihin. Sekoita jauhot muna-sokerivaahtoon varovasti nostellen. Kaada taikina leivinpaperilla päällystetylle uunipellille.
- Paista uunin keskitasolla 6–7 minuuttia. Kumoa kypsä torttu toiselle leivinpaperille, jolle on ripoteltu hieman sokeria ja tyrnijauhetta. Irrota leivinpaperi pois ja anna pohjan jäähtyä.
- Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää tuorejuuston joukkoon. Levitä tyrnihilloa ohuelti pohjan päälle ja lopuksi tuorejuusto-kermavaahto. Jätä reunoilta vajaaksi. Rullaa kääretortuksi ja jätä sauma alaspäin. Laita hetkeksi kylmään vetäytymään.
- Koristele juuri ennen tarjolle panoa tomusokerilla ja tyrnijauheella. Lisää lopuksi tyrnimarjoja ja sitruunamelissaa.