
Tuoreet vadelmat ja pikantti piparkakun maku saisivat Runebergin runosuonen sykkimään. Yllätä kaikki 5. helmikuuta ja nosta pöytään upouusi, pinkki versio runebergintortusta.
Runeberginmuffinit
Ainekset
Työvaiheet
- Vatkaa voi ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Lisää munat yksitellen joukkoon. Yhdistä vehnä- ja mantelijauhot, leivinjauhe ja murskatut piparkakut. Sekoita kuivat aineet taikinaan.
- Sekoita hiukan sulaneiden vadelmien joukkoon perunajauhot. Jos käytät ulkomaisia pakastevadelmia, kuumenna marjat ennen käyttöä mikroaaltouunissa tai kattilassa.
- Laita muffinipellin koloihin paperiset vuoat tai voitele kolot voilla. Jaa taikina koloihin.Tee lusikan päällä pieni kolo taikinaan. Lusikoi vadelmia koloihin ja painele hieman.
- Paista muffineja 200 asteessa 13–15 minuuttia. Kokeile kypsyyttä puutikulla. Jos tikkuun ei jää taikinaa, muffini on kypsää. Anna leivonnaisten jäähtyä.
- Valmista täyte. Sulata voi ja purista sitruunamehu voin joukkoon.
- Siivilöi joukkoon tomusokeri ja värjää kuorrute vaaleanpunaiseksi. Ohenna tarvittaessa vedellä. Vatkaa käsivatkaimella kuohkeaksi.
- Laita seos pursotinpussiin ja pursota kiehkuraksi muffinin päälle. Koristele tuoreilla vadelmilla.
Yllätä kaikki! Minä ainakin yllättyisin, jos Suomesta löytyisi 5. helmikuuta tuoreita vadelmia...