
Klassikkoherkku maistuu punssille. Ja hilloa kannattaa lusikoida tortun pinnalle vielä paistamisen jälkeenkin.
Runebergintorttu
Ainekset
Työvaiheet
- Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri. Lisää munat yksitellen vatkaten. Sekoita pähkinärouhe ja jauhot keskenään. Lisää taikinaan ja sekoita punssi tai omenamehu sekaan viimeiseksi.
- Nostele ruokalusikalla taikinaa isoihin muffinivuokiin siten, että taikina täyttää 3/4 vuoasta. Paina sormella taikinan keskelle syvennys ja lusikoi vadelmahilloa koloon.
- Paista uunin alatasolla 200 asteessa 15–20 minuuttia. Jäähdytä.
- Sekoita tomusokeri veden ja sitruunamehun kanssa notkeaksi tahnaksi. Lisää tarvittaessa nestettä. Valuta lusikalla koristeita jäähtyneiden torttujen päälle.
Vinkki! Punssin voi korvata muutamalla tipalla punssiesanssia ja käyttää nesteenä esimerkiksi maitoa.