
Onhan ruusunmarjoissa hieman perkaamista, mutta maku palkitsee vaivan. Ruusunmarjasose sopii erinomaisesti leivontaan ja maistuu sellaisenaankin. Tässä ohje sekä soseeseen että muffineihin.
Ruusunmarjasose ja ruusunmarjamuffinit
Ainekset
Työvaiheet
Ruusunmarjasose
- Perkaa ruusunmarjat: halkaise, poista siemenet ja huuhtele.
- Keitä marjat vedessä pehmeiksi 30–45 minuuttia.
- Soseuta sauvasekoittimella. Lisää sokeri säilöntatavan mukaan ja kiehauta niin, että sokeri sulaa.
Ruusunmarjamuffinit
- Kuumenna uuni 200 asteeseen.
- Vatkaa voi ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää muna ja vatkaa vielä hetki.
- Yhdistä kuivat aineet. Sekoita toisessa kulhossa ruusunmarjasose ja jugurtti. Sekoita jauhoseos ja ruusunmarjajugurtti taikinaan vuorotellen parissa kolmessa erässä. Lisää halutessasi tuoreet ruusunmarjat.
- Täytä muffinivuoat. Paista 200 asteessa 15–20 minuuttia muffinien koosta riippuen. Anna jäähtyä ennen pursotusta ja koristelua.
- Valmista kuorrutus. Sekoita jugurtti ja tomusokeri tasaiseksi. Anna jähmettyä hetki jääkaapissa.