
Mantelimassalla täytetyt kierrepullat maistuvat vaikka jouluaamun makeana palana.
Sahramipulla
Ainekset
Työvaiheet
- Murenna ja liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon.
- Sekoita joukkoon sokeri, suola, kardemumma, sahrami ja muna. Lisää jauhoja vähitellen ja alusta taikinasta kimmoisa. Lisää alustuksen loppuvaiheessa voisula.
- Anna taikinan kohota lämpimässä leivinliinalla peitettynä ainakin puoli tuntia, kunnes se paisuu kaksinkertaiseksi.
- Pakasta mantelimassaa noin tunnin ajan, kun teet kierrepullia.
- Tee ensin kierrepullat ilman täytettä: jaa puolet puolet taikinasta 14–16 osaan ja muotoile paloista sormenpaksuisia tankoja. Kieputa tangot kierteelle kääntämällä kummastakin päästä eri suuntiin.
- Tee sitten täytepullat: kauli puolet taikinasta ohueksi levyksi. Raasta kohmettunut mantelimassa karkeaksi raasteeksi ja hienonna kirsikat. Ripottele mantelimassaraaste, kirsikat ja rusinat levylle.
- Rullaa tiukasti ja leikkaa noin parin sentin paksuisiksi paloiksi.
- Nostele pullat leivinpaperoidulle uunipelleille. Anna niiden kohota leivinliinalla peitettynä noin puoli tuntia.
- Voitele pullat munalla. Paina rusinat sahramipullien päihin. Ripottele kierrepullien pinnalle raesokeria ja mantelilastuja.
- Paista pullia 225-asteisessa uunissa noin 8–10 minuuttia.