
Sitruunaisesta tuorejuustosta saat mehevän täytteen pullille.
Sitrus-voisilmäpullat
Ainekset
Työvaiheet
- Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Liuota suola, sokeri, kardemumma ja hiiva sekaan tuorejuuston kanssa.
- Alusta jauhot vähän kerrallaan sekaan ja lisää lopuksi rasva. Tarkista jauhojen määrä, taikina saa jäädä pehmeäksi. Et tarvitse välttämättä koko 14:ää desiä jauhoja. Kohota taikina liinan alla kaksinkertaiseksi, 20-30 minuuttia.
- Kaada taikina työpöydälle ja jaa kahtia. Pyöritä paloista paksut tangot. Jaa ne haluamasi kokoisiksi taikinapaloiksi. Pyöritä paloista pyöreät pullat. Kohota liinan alla 15-20 minuuttia.
- Tällä välin sekoita voi, tuorejuusto ja sokeri notkeaksi tahnaksi. Maistele, kuinka paljon sokeria haluat täytteeseen.
- Vatkaa muna voimakkaasti rikki lasissa ja voitele pullat.
- Kasta sormi jauhoihin ja paina jauhotetulla sormella syvennys kohonneen pullan päälle. Nosta täytettä kahden kahvilusikan avulla syvennykseen. Ripottele päälle vielä hieman sokeria.
- Paista pullia 225 asteessa uunin keskitasolla 10-12 minuuttia.