Raikas ja makea torttu sopii sekä kahvihetkeen että jälkiruuaksi.
Sitruuna-marenkitorttu
Ainekset
Työvaiheet
Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri. Sekoita kananmuna ja vehnäjauhot sekaan hyvin vatkaten.
Painele taikina piirasvuoan pohjalle ja reunoille.
Paista 200 asteessa noin 15 minuuttia.
Mittaa vesi, sokeri, kananmunat, maissijauhot sekä sitruunanmehu teräskattilaan. Kuumenna miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen kunnes kiisseli paksunee eli noin 5 minuuttia.
Lisää hyvin pestyn sitruunan raastettu kuori ja voi. Sekoita hyvin. Kaada kiisseli pohjan päälle.
Vatkaa valkuaiset kuohkeaksi ja kovaksi vaahdoksi. Lisää lopuksi sokeri vähitellen. Levitä marenki pohjan ja kiisselin päälle.
Paista uunissa 250 asteessa noin 5 minuuttia kunnes marenki on kauniin ruskeaa.