
Juustokakkumaisessa tortussa on täytteenä mascarponea ja sitruunan kuorta. Pohjaa mehevöittää mantelimassa.
Sitruunatorttu
Ainekset
Työvaiheet
- Tee mantelimurotaikina. Raasta kylmä mantelimassa ja laita se suolan, voin ja jauhojen kanssa monitoimikoneen kulhoon. Sekoita tasaiseksi taikinaksi. Pyöräytä taikina kelmuun palloksi ja anna tasaantua jääkaapissa vähintään 2 tuntia.
- Kauli taikina kahden kelmun tai leivinpaperin välissä ohueksi (1/2 cm), tasapaksuksi, pyöreäksi levyksi. Laita taikina jääkaappiin 20 minuutiksi. Nosta taikina piirasvuokaan (halk. noin 24 cm). Varmista, että taikina peittää myös reunat. Nosta vuoka pakastimeen noin 15 minuutiksi.
- Vatkaa munan rakenne rikki ja sivele pakasteesta otetun piirasvuoan pinta. Paista uunissa noin 10 minuuttia eli kunnes pohja on paistunut vaaleanruskeaksi. Nosta vuoka jäähtymään.
- Valmista täyte. Vatkaa keltuaiset ja sokeri vaaleaksi, kovaksi vaahdoksi. Jätä hetkeksi odottamaan. Sekoita keskenään mascarpone, kermamaito, sitruunankuori ja sitruunamehu. Lisää juustoseos sauvasekoittimella vatkaten keltuaisvaahtoon. Kaada täyte piirasvuokaan, jätä 1/2 cm kohoamisvaraa. Paista 175-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.
- Ota piiras uunista ja anna sen jäähtyä hetken aikaa. Paahda piiraan jäähtyessä pinjansiemenet kuivalla, kuumalla pannulla kullanruskeiksi. Sirottele siemenet piiraan pinnalle. Piiraan voi hyvin tarjota haaleana tai huoneenlämpöisenä.