Sokerimassalla kuorrutettu pupukakku

admin on lisännyt 861 reseptiä
Resepti Marja Samuli Kuva Pia Inberg

Sokerimassalla kuorrutetun, pitkäkorvaisen pupukakun sisällä on kaikkea, mitä pääsiäisenä pitääkin: raikasta hedelmää, rahkaa ja suklaata.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
12
Vaikea

Sokerimassalla kuorrutettu pupukakku

Ainesosat

Vaiheet

  1. Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi. Yhdistä kuiva-aineet ja siivilöi seos muna-sokerivaahtoon varovasti nostellen. Kumoa taikina voideltuun ja korppujauhotettuun, halkaisijaltaan noin 24 cm:n vuokaan.
  2. Paista uunin keskitasolla 175 asteessa noin 25 minuuttia tai kunnes taikina on kypsää. Nosta sivuun jäähtymään.
  3. Pane täytettä varten liivatelehdet kylmään veteen pehmenemään noin 5 minuutiksi. Vaahdota kerma.
  4. Yhdistä toisessa kulhossa mango- tai mango-omenasose ja vaniljarahka, valutetut ja pilkotut säilykepersikat, sitruunatahna sekä passion-hedelmän  sisus. Halutessasi siivilöi passion-hedelmästä siemenet pois. Nostele lopuksi sekaan vaahdotettu kerma.
  5. Kuumenna limettimehu kiehuvaksi ja liuota siihen pehmenneet, puristellut liivatteet. Sekoita liivateseos ohuena nauhana täytteen sekaan tasaiseksi seokseksi.
  6. Kokoa kakku. Leikkaa jäähtynyt pohja leveyssuunnassa neljään yhtä ohueen osaan. Ota halkaisijaltaan noin 25 cm:n pyöreäpohjainen, suipon mallinen kulho. Vuoraa kulho muovikelmulla ja nosta päällimmäinen kakkupohjalevy kulhon pohjalle. Levitä päälle 1/3 täytteestä. Nosta päälle seuraava kakkuviipale ja levitä taas päälle 1/3 täytteestä. Menettele samoin loppujen kanssa.
  7. Nosta päällimmäisen pohjalevyn päälle leivinpaperi ja peitä kakku lautasella. Pane kakku viileään mielellään yön ajaksi. Kumoa kakku leivinpaperin päälle tarjoiluvadille ja poista muovikelmu.
  8. Kauli toisesta sokerimassasta tomusokeroidulla leivinpöydällä ohut, pyöreä, halkaisijaltaan 30 cm:n levy. Nosta kaulittu levy kakun pinnalle ja painele se rauhallisin kädenvedoin ylhäältä alaspäin kakun pintaan kiinni.
  9. Leikkaa alareunasta pois ylimääräinen sokerimassa. Jaa toinen sokerimassa kahteen osaan ja muotoile kertakäyttöisten syömätikkujen ympärille pitkät kaninkorvat. Jätä tikkujen alaosa ilman sokerimassaa. Kiinnitä korvat painamalla tikkujen päät tukevasti kakun sisään.