
Jos pidät jaffakekseistä, kokeile vaihteeksi helppoja suklaisia appelsiiniviipaleita. Ne lumoavat kirpeänmakealla maullaan.
Sokeroidut appelsiinit
Ainekset
Työvaiheet
- Pese appelsiinit kuumalla vedellä. Kuivaa hedelmät ja leikkaa reilun puolen sentin paksuisiksi siivuksi. Puolita siivut.
- Mittaa laakeaan kattilaan vesi ja sokeri, kuumenna kiehuvaksi ja keitä 10 minuuttia. Lisää appelsiinin siivut ja keitä hiljaa poreillen puoli tuntia. Levitä pöydälle leivinpaperiarkki, nostele reikäkauhalla pehmeät appelsiininsiivut paperille ja jätä kuivumaan kahdeksi vuorokaudeksi. Käännä viipaleita 3–4 kertaa kuivumisen aikana.
- Sulata suklaa juoksevaksi liedellä vesihauteessa tai mikrossa hetki kerrallaan. Kasta appelsiininsiivut yksi kerrallaan suklaaseen.
Vinkki! Appelsiiniviipaleet säilyvät viikon verran.