
Sama leivonnainen taipuu helposti gluteenittomaksi tai laktoosittomaksi. Korvaa vehnäjauhot vähäproteiinisella jauhoseoksella ja margariini täysin maidottomalla rypsiöljyvalmisteella.
Suklaa-appelsiinimuffinit
Ainekset
Työvaiheet
- Vaahdota sokeri ja munat kuohkeaksi vaahdoksi.
- Paloittele suklaa ja sulata mikroaaltouunissa tai vesihauteessa.
- Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää vaahtoseokseen. Lisää sulatettu ja jäähdytetty margariini ja suklaa.
- Purista tuoreesta appelsiinista mehu ja lisää appelsiinilihan kanssa taikinaan.
- Voitele muffinivuoat. Lusikoi taikinaa ¾ vuokien tilavuudesta.
- Paista 225 asteessa uunin keskitasolla noin 15 min. Koristele jäähtyneet muffinit appelsiinituorejuustolla.
- Notkista tuorejuusto appelsiinituoremehulla. Lisää maun mukaan tomusokeria.
- Lusikoi kuorrutetta muffinien päälle ja puuteroi leivonnaiset kaakaojauheella.