Arvuuttele vieraillasi, mitä pökerryttävän herkullinen suklaakakku pitää sisällään.
Suklaa-kesäkurpitsakakku
Ainekset
Työvaiheet
- Leikkaa halkaisijaltaan 24-senttisen vuoan pohjalle leivinpaperi. Voitele vuoan pohja ja reunat.
- Vaahdota munat ja sokeri.
- Sekoita kuiva-aineet keskenään.
- Sulata suklaa vesihauteessa.
- Yhdistä kaikki aineet varovasti keskenään.
- Kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteessa uunin alatasolla 40–45 minuuttia.
- Jäähdytä kakku. Sujauta vuoka muovipussiin ja anna kakun vetäytyä yön yli jääkaapissa.
- Tarjoa kermavaahdon tai vaniljajäätelön ja mansikoiden kanssa.
Vinkki! Kakku säilyy jääkaapissa muovipussissa 3–4 päivää ihanan mehevänä.
Tämä kyllä lässähti. Olisiko kurpitsa pitänyt raastaa karkeaksi, sitä ei sanottu, mutta raaste oli todella vetistä. Kakku nousi vain pinnalta, pohja on kuin leipäjuustoa....
Minulla tämä onnistui täydellisesti. Valutin kesäkurpitsaraasteesta aika paljon nestettä pois. Tuli todella mehevä ja herkullinen kakku!