Suklaa-whoopie
Ainekset
Työvaiheet
Lämmitä uuni 180 asteeseen. Levitä 2–3 uunipellille leivinpaperia. Siivilöi keskenään jauhot, ruokasooda, kaakaojauhe ja suola.
Pane voi, kookosrasva ja sokeri isoon kulhoon ja vaahdota sähkövatkaimella vaaleaksi ja kuohkeaksi. Vatkaa joukkoon muna ja vaniljauute ja sen jälkeen puolet jauhoseoksesta ja sitten maito. Hämmennä sekaan loput jauhoseoksesta ja sekoita hyvin.
Pursota tai lusikoi 30 pyöreää taikinanokaretta uunipelleille jättäen reilusti kohoamisvaraa. Paista esilämmitetyssä uunissa pellillinen kerrallaan 12–14 minuuttia, kunnes taikina kohoaa ja tuntuu sormella kiinteältä. Anna jäähtyä 5 minuuttia ja siirrä lastalla ritilälle jäähtymään täysin.
Tee täyte: Pane vaahtokaramellit ja maito lämmönkestävään kulhoon vesihauteeseen. Sulata vaahtokaramellit välillä hämmentäen. Nosta sivuun ja anna jäähtyä.
Laita kasvimargariini ja tomusokeri kulhoon ja vatkaa yhteen tasaiseksi ja kermaiseksi. Lisää seos vaahtokaramellien joukkoon ja vaahdota 1–2 minuuttia. Levitä täytettä kymmenen pikkuleivän litteälle puolelle. Paina päälle loput pikkuleivät.