Suklaafondant tehdään pieniin annosvuokiin.
Suklaafondant
Ainekset
Työvaiheet
Sulata suklaa ja rasva vesihauteessa. Jäähdytä. Vatkaa keltuaiset ja tomusokeri
kuohkeaksi vaahdoksi. Siivilöi joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet. Sekoita keltuaisvaahto jäähtyneeseen suklaaseen. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja kääntele lopuksi varovaisesti joukkoon.
Voitele pienet posliiniset, noin 3 desilitran vetoiset leivontavuoat tai esimerkiksi mukit. Sokeroi ne. Voit myös laittaa leivinpaperia astioiden pohjalle ja reunoille ennen voitelua, jotta leivonnaiset irtoavat varmasti vuoista.
Kaada taikinaa vuokien puoliväliin saakka ja paista 180 asteessa uunin keskitasolla
10–12 minuuttia. Jäähdytä. Fondant jää sisältä kosteaksi ja valuvaksi. Kumoa fondantit lautaselle ja sirottele päälle tomusokeria. Koristele marjoilla. Tarjoa kermavaahdon tai vaniljajäätelön kanssa.