
Valkoisen ja ruskean kakkupohjan välissä on kastanjaisia makuraitoja.
Suklaalla kuorrutettu kerroskakku
Ainekset
Työvaiheet
- Lämmitä kiertoilmauuni 200 asteeseen. Voitele kaksi irtopohjaista, neliönmallista kakkuvuokaa tai päällystä kaksi peltiä leivinpaperilla.
- Vatkaa voi ja sokerit vaaleaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon munat yksi kerrallaan vatkaten. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään. Lisää jauhoseos muiden aineiden joukkoon. Ota taikinasta puolet eri kulhoon. Lisää toiseen taikinaan kaakaojauhe ja toiseen piparimauste.
- Kaada ruskea taikina toiseen vuokaan tai pellille ja valkoinen toiselle. Paista uunin alatasolla noin 20 minuuttia tai kunnes levyt ovat kypsiä. Anna jäähtyä. Leikkaa kakkulevyt samankokoisiksi, suorakaiteen muotoisiksi paloiksi. Kostuta halutessasi kevyesti appelsiinimehulla.
- Valmista täyte. Notkista kastanjasose konjakilla.
- Kokoa kakku. Levitä ruskealle ja valkoiselle pohjalle kastanjasosetta. Nosta pohjat kerroksittain ja paina tiiviisti päällekkäin. Peitä kakku foliolla ja nosta jääkaappiin muutamaksi tunniksi.
- Tee kuorrutus. Mittaa kerma kattilaan ja paloittele joukkoon suklaa. Lämmitä varovasti, kunnes suklaa sulaa. Lisää lopuksi voi. Anna jäähtyä noin 5 minuuttia tai kunnes kuorrutus on hieman jähmeämpää. Levitä kuorrutus tasaisesti kakun päälle ja reunoille.
Vinkki! Säästä ylijääneet kakkulevypalat ja tee niistä vaikkapa pappilan hätävaraa tai tarjoile jäätelön ja pakastemarjojen kanssa.