Resepti Kiia Renko

Suklaapikkuleivät eli purkkiin pakatut suklaakeksien ainekset. Näitä pitäisi aina olla kaapissa odottamassa.

Purkkiin pakatut suklaakeksien aineet ovat loistolahja tuliaisena etenkin omaan kotiin muuttavalle nuorelle. Mausteiset keksit sopivat monille, sillä ne valmistetaan ilman maitoa, voita ja munia.

Annoksia
noin 12 kpl
Vaikeustaso
Helppo

Suklaapikkuleivät

Ainekset

Purkkiin
100
g
taloussuklaata puolen sentin paloina
1
dl
pekaanipähkinöitä paloina
1
dl
fariinisokeria
1
dl
taloussokeria
2
tl
vaniljasokeria
1
tl
kardemummaa
1
tl
kanelia
1
tl
leivinjauhetta
½
tl
suolaa
3
dl
vehnäjauhoja
1
dl
kaurahiutaleita
Lisäksi
1
dl
rypsi- tai auringonkukkaöljyä
¾
dl
vettä

Työvaiheet

  1. Kaada purkin sisältö kulhoon ja sekoita.
  2. Lisää öljy ja vesi. Sekoita hyvin.
  3. Laita uunipellille leivinpaperi.
  4. Pyörittele taikinasta jauhotetuin sormin reilun lihapullan kokoisia palloja ja nosta pallot uunipellille.
  5. Paista 190 asteessa uunin keskitasolla noin 10 minuuttia. Jäähdytä.

Vinkki! Keksien pohja jää hieman kosteaksi, joten anna keksien kuivua jäähtymisen jälkeen hetki pohjapuoli ylöspäin.

Kommentit (0)

Resepti Emilia Kolari Kuva Pia Inberg
Kukkoset onnistuvat helposti ilman vatkainta.
Kukkoset onnistuvat helposti ilman vatkainta.

Jos pidät mustikkakukosta, kokeile kardemummalla maustettuja ohramurotaikinaan leivottuja kukkosia. Herkullisten murujen alla piilee pehmeä sydän.

Annoksia
12 kpl
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Mustikkamurukukkoset

Ainekset

150
g
voita
1
dl
sokeria
1
muna
2
dl
ohrajauhoja
2
dl
vehnäjauhoja
1
tl
leivinjauhetta
Täyte
5
dl
mustikoita
½
dl
sokeria
2
rkl
perunajauhoja
2
tl
kardemummaa
Muruseos
50
g
voita
½
dl
sokeria
1
dl
ohrajauhoja

Työvaiheet

  1. Pehmitä voi mikrossa mutta älä sulata. Sekoita joukkoon sokeri ja muna. Yhdistä kuivat aineet ja sekoita ne taikinaan.
  2. Voitele muffinipellin syvennykset. Jaa taikina kahdella lusikalla vuokiin ja taputtele jauhotetuin sormin vuokien pohjalle ja reunoille.
  3. Yhdistä mustikat, sokeri ja perunajauhot. Jaa mustikkaseos taikinan päälle vuokiin.
  4. Tee vielä murukerros. Pehmitä voi mikrossa ja sekoita joukkoon ohrajauhot ja sokeri. Murustele seos mustikoiden päälle. Paista 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.
  5. Anna leivonnaisten jäähtyä ennen irrottamista, jotta ne eivät murene vuokiin. Käytä irrottamisessa apuna esimerkiksi puista veistä, joka ei vahingoita muffinipellin pinnoitetta.

Vinkki!
Vähennä tiskiä! Lisää jauhot ja leivinjauhe voi-sokeri-munaseoksen päälle, pyöräytä ne ensin keskenään ja sitten vasta taikinan kanssa sekaisin.

Kommentit (0)

Resepti Emilia Kolari Kuva Pia Inberg
Vartissa valmista! Vaikeinta on odottaa, että kakku hieman jäähtyy.
Vartissa valmista! Vaikeinta on odottaa, että kakku hieman jäähtyy.

Banaani ja mustikat takaavat, että tämä mukikakku pysyy kosteana. Kypsennä yksi muki kerrallaan.

Annoksia
2
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Mustikkamukikakku

Ainekset

50
g
maidotonta margariinia
4
rkl
vehnäjauhoja
3
rkl
sokeria
1
rkl
kaakaojauhetta
½
tl
leivinjauhetta
1
(150 g)
banaani
2
rkl
mantelimaitoa
1
dl
mustikoita
Päälle
mustikoita ja banaaniviipaleita

Työvaiheet

  1. Sulata margariini mikrossa. Anna jäähtyä.
  2. Sekoita kuivat aineet keskenään. Kuori ja soseuta banaani haarukalla.
  3. Sekoita rasvan joukkoon kuivat aineet, banaani, mantelimaito ja mustikat.
  4. Jaa taikina kahteen mukiin, joiden vetoisuus on 1½–2 dl. Pienemmän mukin kakku täyttää piripintaan, ja isommassa mukissa mikro säästyy helpommin roiskeilta.
  5. Kypsennä mikrossa yksi kakku kerrallaan täydellä teholla 1½–2 minuuttia, kunnes kakku kohoaa ja pinta kypsyy. Anna vetäytyä 5 minuuttia, jotta sisus kiinteytyy. Viimeistele mustikoilla ja banaanisiivuilla.

Kommentit (0)

Resepti Emilia Kolari Kuva Pia Inberg
Voit tehdä kakun myös isompaan irtopohjavuokaan, jolloin siitä tulee matalampi. Taputtele silloin keksimurska vain vuoan pohjalle.
Voit tehdä kakun myös isompaan irtopohjavuokaan, jolloin siitä tulee matalampi. Taputtele silloin keksimurska vain vuoan pohjalle.

Mehevässä jätskikakussa maistuvat mustikat ja lakritsa. Pohjan voi tarvittaessa tehdä gluteenittomista kekseistä.

Annoksia
16
Valmistusaika
30 min + 5 t pakastaminen
Vaikeustaso
Helppo

Mustikka-lakujäätelökakku

Ainekset

Pohja
200
g
digestivekeksejä
75
g
voita
1
tl
raakalakritsijauhetta (Urtekram)
Täyte
1
prk (397 g)
kondensoitua maitoa
4
dl
kuohukermaa
noin 2
tl
raakalakritsijauhetta
Mustikkahilloke
½
l
mustikoita
¾
dl
sokeria
1
rkl
sitruunamehua
1
rkl
vettä
Päälle
mustikoita, lakritseja, lakupalloja ja lakritsijauhetta

Työvaiheet

  1. Keitä mustikkahilloke. Mittaa mustikat, sokeri, sitruunamehu ja vesi kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä miedolla lämmöllä välillä sekoittaen noin 10 minuuttia. Jäähdytä.
  2. Tee pohja. Murskaa keksit monitoimikoneen leikkuuterällä. Lisää raakalakritsijauhe. Sulata voi ja valuta keksimurskan joukkoon. Sekoita tasaiseksi.
  3. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (Ø 20 cm) pohjan ja reunan väliin. Taputtele keksimurska lusikalla vuoan pohjalle ja reunoille muutaman sentin korkeuteen. Nosta jääkaappiin tai pakastimeen täytteen valmistuksen ajaksi.
  4. Mittaa kondensoitu maito ja kerma kulhoon. Jos jäähdytät kondensoidun maidon jääkaapissa ennen vatkaamista, se vaahtoutuu nopeammin. Vatkaa maito ja kerma kuohkeaksi vaahdoksi. Mausta lakujauheella ja tarkista maku.
  5. Kaada täyte vuokaan. Tiputtele päälle vajaa puolet mustikkahillokkeesta. Sekoita haarukalla muutamin vedoin, jotta täyte ja hilloke raidoittuvat.
  6. Pakasta vähintään viisi tuntia tai yön yli. Jäätelökakun voi nostaa suoraan pakastimesta tarjolle. Varaa paloitteluun kuitenkin terävä veitsi, jotta keksipohja leikkautuu.
  7. Koristele lakupalloilla ja -jauheella, tuoreilla mustikoilla ja mustikanlehdillä.

Vinkki!

Voit tehdä kakun myös isompaan irtopohjavuokaan, jolloin siitä tulee matalampi. Taputtele silloin keksimurska vain vuoan pohjalle.

Kommentit (0)

Resepti Emilia Kolari Kuva Mikko Hannula
Perinteinen marjapiirakka maistuu jäätelön ja vaniljakastikkeen kanssa.
Perinteinen marjapiirakka maistuu jäätelön ja vaniljakastikkeen kanssa.

Tämä ohje kannattaa ottaa talteen! Kesän helpoin piirakka valmistuu sekoittamalla. Pinnalle tarvitaan marjoja vain pari mukillista. Vaihtele marjoja mielesi mukaan. Jos ne ovat happamia, ripottele pinnalle sokeria hieman enemmän.

Annoksia
12 palaa
Valmistusaika
5 min + 25 min
Vaikeustaso
Helppo

Kuningatarpiirakka

Ainekset

2
munaa
dl
sokeria
2
dl
maustamatonta jugurttia
1
dl
rypsiöljyä
3
dl
vehnäjauhoja
tl
leivinjauhetta
1
tl
kardemummaa
½
tl
suolaa
Pinnalle
2
dl
vadelmia
2
dl
mustikoita
1
rkl
sokeria

Työvaiheet

  1. Vatkaa munat ja sokeri vispilällä kulhossa. Lisää jugurtti ja öljy. Vatkaa tasaiseksi.
  2. Yhdistä jauhot, leivinjauhe, kardemumma ja suola. Lisää ne taikinaan ja sekoita tasaiseksi. Levitä taikina öljyttyyn vuokaan (Ø 26 cm).
  3. Ripottele pinnalle mustikat ja vadelmat. Painele ne kevyesti taikinaan. Ripottele pinnalle sokeria.
  4. Kypsennä piirakkaa 200-asteisen uunin alimmalla tasolla noin 25 minuuttia.
  5. Tarjoa jäätelön tai vaniljakastikkeen kanssa.

Kommentit (0)