Munkkitaikinasta voi leipoa myös pullia tai korvapuusteja. Uppopaistamisen sijaan taikina leivotaan tavalliseen tapaan ja paistetaan uunissa.
Suklaiset berliininmunkit
Ainekset
Työvaiheet
Lisää juureen vesi, munat, hiiva ja sokeri.
Alusta jauhot vähän kerrallaan hyvin vaivaten pehmeän voin kanssa.
Kohota taikinaa lämpimässä paikassa noin tunti.
Jaa taikina kahteen osaan. Leivo kummastakin palasta pötkö ja jaa pötköt munkin kokoisiksi paloiksi. Pyörittele palat munkeiksi.
Kuumenna öljy 180-asteiseksi. Öljy on kuumaa, kun pudotat munkin sinne ja se nousee heti pintaan. Paista muutama munkki kerrallaan kullanruskeiksi. Valuta hyvin talouspaperin päällä.
Laita pursotinpussiin pitkäteräinen tylla eli pursotinterä ja vadelmahilloa. Työnnä kapea terä jäähtyneen munkin keskelle tai sivulle ja pursota hilloa sisälle.
Sulata suklaa vesihauteessa ja lisää öljy sekaan. Jäähdytä hetki.
Kasta munkkien päälliset suklaaseokseen ja anna kovettua leivinpaperin päällä.
Vinkkejä! Värikäs munkin kuorrutus syntyy sekoittamalla 3 dl tomusokeria, 2–3 tl vettä sekä hiukan elintarvikeväriä. Voit ripotella päälle myös strösseliä, suklaahippuja tai kookoshiutaleita.
Munkkitaikinasta voi leipoa myös pullia tai korvapuusteja. Uppopaistamisen sijaan taikina leivotaan tavalliseen tapaan ja paistetaan uunissa.
Sekoita puolet vedestä, jauhoista ja hunajasta keskenään hyvin sekaisin. Laita kulho lämpimään paikkaan, kuten jääkaapin päälle tai hellan nurkkaukseen. Sekoita silloin tällöin.
Parin vuorokauden kuluttuja juuri alkaa käydä, eli siinä näkyy kuplia ja sen tuoksu on hapan.