
Mikä makuyhdistelmä! Suklaisia muffineja, joiden päällä lepää suolaisenmakeaa toffeeta, pähkinöitä ja popcornia. Nämä katoavat hetkessä pöydästä.
Suklaiset mudcake-muffinit ja toffeepopcorn
Ainekset
Työvaiheet
- Laita mikronkestävään kulhoon paloiteltu suklaa, kuutioitu voi ja kuuma vesi. Sulata varovasti mikrossa. Lisää sokeri ja vaniljauute.
- Sekoita jauhojen joukkoon leivinjauhe ja kaakao. Sekoita jauhot suklaan joukkoon siivilän läpi. Lisää muna. Kaada taikina muffinivuokaan, jonka koloissa on paperivuoat. Paista uunissa 180 asteessa noin 25 minuuttia. Muffinit saavat jäädä vähän taikinamaisiksi.
- Tee täyte. Kuumenna kerma ja lisää toffeet. Anna kiehua miedolla lämmöllä 10–15 minuuttia. Sekoita välillä. Kinuski on valmista, kun karkit ovat sulaneet ja kastike on paksuuntunut.
- Levitä valmiiden muffinien päälle suklaatahnaa. Laita ne hetkeksi kylmään kovettumaan.
- Sekoita kinuski pähkinöiden ja popcornien joukkoon. Et välttämättä tarvitse koko kinuskiannosta. Osan voit säästää. Lusikoi kinuskipopcornit suklaatahnan päälle.
- Laita muffinit hetkeksi kylmään kovettumaan.
Mitä tässä tarkoitetaan valmiilla suklaatahnalla?
Täyte, suklaatahna ja kinuski. Mikä on mikäkin?
Täyte, suklaatahna ja kinuski. Mikä on mikäkin?