Munkit saavat rusketuksen intiaanisokerista.
Täytetyt munkit
Ainekset
Työvaiheet
- Lämmitä maito kädenlämpöiseksi tai hieman lämpimämmäksi, jos käytät kuivahiivaa. Liuota hiiva maitoon. Lisää sokeri, kardemumma, suola ja muna.
- Sulata voi. Lisää suurin osa jauhoista maitoon voimakkaasti vatkaten. Lisää voi. Lisää loput jauhot käsin vaivaten, kunnes taikina on kimmoisaa. Peitä kulho liinalla ja anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi, 45-60 minuuttia.
- Kumoa kohonnut taikina jauhotetulle alustalle ja vaivaa kimmoisaksi. Rullaa taikina pötköksi ja leikkaa 25 palaan. Pyörittele palat palloiksi. Peitä liinalla ja kohota noin 30 minuuttia.
- Kuumenna öljy paksupohjaisessa kattilassa 170-180-asteiseksi. Laita sokeri vahvaan pakastepussiin. Kypsennä muutama munkki kerrallaan kauniin ruskeaksi, 1-2 minuuttia molemmin puolin. Nosta lautaselle talouspaperin päälle ja ravista sokerissa vielä lämpimänä.
- Tökkää munkkiin reilu onkalo hilloa varten vaikka varrastikulla. Pursota haluamasi täytteet munkkien sisään teräväkärkisellä tyllalla.