
Pikapiparitaikinan maku on mausteinen, mutta taikina käy jääkaapissa vain jäähdyttelemässä.
Tiernapojat pikapiparitaikinasta
Ainekset
Työvaiheet
- Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää siirappi, mausteet ja muna. Sekoita sooda jauhoihin. Lisää jauhot taikinaan nopeasti sekoittaen. Pipareista tulee sitä rapeampia, mitä vähemmän vaivaat taikinaa.
- Nosta taikina tunniksi kylmään.
- Ota pieni pala taikinaa, muotoile kapea tanko ja koepaista sitä 175 asteessa 5–10 minuuttia. Taikina on sopivaa, kun pipari ei paistossa leviä enempää kuin tuplakokoiseksi. Tarvittaessa lisää taikinaan jauhoja.
- Kauli taikina 7 mm paksuksi levyksi. Leikkaa se 0,5 cm x 8 cm -kokoisiksi ohuiksi suikaleiksi. Nosta suikaleet lastalla pellille.
- Paista suikaleita 175 asteessa 5–10 minuuttia. Paistoaika riippuu pipareiden koosta, joten seuraa herkeämättä kypsymistä. Jäähdytä piparit ritilällä. Valmiin piparin leveys kuvassa on noin 1,5 cm.
- Sulata suklaa lämmittämällä sitä mikrossa sykäyksittäin. Levitä jäähtynyt sula suklaa lusikalla piparipötköille. Anna jäähtyä. Koristele piparit sokerikuorrutuksella eli pikeerillä ja nonparelleilla.