
Tiikerikakusta innoituksen saaneen kääretortun tumma osa maistuu suklaalta. Vaalean täytteen pääosassa ovat valkosuklaa ja appelsiinituorejuusto.
Tiikerikääretorttu
Ainekset
Työvaiheet
- Valmista ensin täyte jäähtymään. Paloittele valkosuklaa kulhoon. Kuumenna vispikerma lähes kiehuvaksi ja kaada se suklaan päälle. Sekoita, kunnes suklaa liukenee kermaan. Anna jäähtyä ja nosta jääkaappiin torttupohjan valmistuksen ajaksi.
- Sulata voi ja anna jäähtyä. Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe. Siivilöi jauhoseos muna-sokerivaahtoon. Lisää voisula ja sekoita tasaiseksi.
- Erottele taikinasta noin puolet toiseen kulhoon. Lisää kaakaojauhe ja kerma tai maito. Sekoita.
- Nostele tumma taikina nokareiksi tai valuta paksuiksi viiruiksi leivinpaperin päälle pellille. Lisää vaalea taikina tumman lomaan ja päälle. Tasoita varovasti pinnalta.
- Paista 225-asteisessa uunissa 8–10 minuuttia.
- Älä kumoa kakkulevyä, mutta siirrä se heti leivinpaperin avulla jäähtymään tasaiselle alustalle. Nosta päälle toinen leivinpaperi ja leivinliina. Anna pohjan jäähtyä peitettynä, jolloin se ei murene käärittäessä niin helposti.
- Vatkaa jäähtynyt valkosuklaa-kermaseos kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää tuorejuusto ja vatkaa tasaiseksi. Levitä täyte torttulevylle. Kääri rullalle ja anna jähmettyä jääkaapissa vähintään kaksi tuntia.
Onkohan ohjeeseen tullut virhe? Täytettä yritin tehdä ohjeen mukaan ja seos ei vaan vaahtoutunut.
Muita ohjeita selatessa, ensin vatkataan kerma johon laitetaan sulatettu suklaa.
Onko muilla ilmenny ohjeen kanssa samoja ongelmia?
Sen valkosuklaakermaseoksen täytyy olla jäähtynyt erittäin hyvin, että se vaahtoutuu. Kannattaa antaa sen olla jääkaapissa hyvän tovin ennen vatkausta. Jos vatkaa liian lämmintä seosta niin ei vaahtoudu.