Resepti Sanna Kekäläinen Kuva Arto Vuohelainen
Annoksia
50
Vaikeustaso
Helppo

Tomusokeripiparit

Ainekset

dl
tomusokeria
250
g
huoneenlämpöistä voita
1
keltuainen
noin 6
dl
jauhoja
1
tl
kanelia
1
tl
jauhettua neilikkaa
1
tl
vaniljasokeria
Koristeluun
sokeripursotetta
nonparelleja

Työvaiheet

  1. Vatkaa tomusokeri ja voi vaahdoksi. Sekoita joukkoon keltuainen. Yhdistä kuivat aineet ja lisää ne muiden aineiden joukkoon. Muotoile taikina palloksi ja peitä kelmulla. Nosta viileään noin puoleksi tunniksi.
  2. Lämmitä kiertoilmauuni 175 asteeseen tai tavallinen uuni 200 asteeseen. Kauli taikina jauhotetulla pöydällä levyksi. Ota muotilla kuvioita ja nosta ne leivinpaperilla päällystetylle uunipellille.
  3. Paista pipareita uunissa 6–8 minuuttia. Paistoaika riippuu pipareiden koosta. Jäähdytä. Koristele halutessasi sokeripursotteella ja nonparelleilla.

Vinkki! Säästä aikaa ja tee piparit kaupan pakastemurotaikinasta.

Kommentit (0)

Resepti Sara Bergman Kuva Robert Seger
Helppo jälkiruoka voi olla näin näyttävä. Nopea mansikkajuustokakku koristellaan tuoreilla mansikoilla.
Helppo jälkiruoka voi olla näin näyttävä. Nopea mansikkajuustokakku koristellaan tuoreilla mansikoilla.

Rapeita muruja, kerma-tuorejuustotäyte ja tuoreita mansikoita. Helppo ja herkullinen jälkiruoka on hetkessä valmis! Saat sen vieläkin nopeammin tarjolle, kun valmistat murut etukäteen ja säilytät ne tiiviissä rasiassa.

Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Muru-mansikkajuustokakku

Ainekset

Murut
50
g
voita
50
g
saksanpähkinöitä
½
dl
sokeria
1
dl
sämpyläjauhoa
hyppysellinen
suolaa
Täyte
2
dl
kuohukermaa
1
tl
vaniljasokeria
200
g
tuorejuustoa (esim. Philadelphia)
½
dl
tomusokeria
1
l
tuoreita mansikoita
Koristeeksi
syötäviä kukkia
mintun tai sitruunamelissan lehtiä

Työvaiheet

  1. Valmista ensin muruseos. Lämmitä uuni 200 asteeseen (kiertoilmauuni 175 asteeseen). Rouhi saksanpähkinät veitsellä pienemmiksi. Sulata voi. Yhdistä kaikki ainekset ja levitä pellille leivinpaperille. Paista 20 minuuttia, kunnes murut ruskistuvat.
  2. Vatkaa kerma vaahdoksi. Mausta vaniljasokerilla. Vatkaa eri astiassa tuorejuusto ja tomusokeri sekaisin. Murskaa puolet mansikoista haarukalla ja sekoita tuorejuustoon. Sekoita joukkoon kermavaahto.
  3. Annostele täytettä jälkiruokakulhoihin ja siirrä kylmään odottamaan tarjoilua. Koristele annokset juuri ennen tarjoilua muruilla, tuoreilla mansikoilla sekä syötävillä kukilla ja yrteillä.

Vinkki!
Rapeat murut voit valmistaa useita päiviä etukäteen, jos säilytät ne tiiviissä rasiassa.

Kommentit (0)

Resepti Emilia Kolari Kuva Tuomas Kolehmainen
Vanhat jälkiruoka- ja kahvilusikat sopivat lusikkaleipien tekemiseen parhaiten, koska niiden pesä on melko syvä.
Vanhat jälkiruoka- ja kahvilusikat sopivat lusikkaleipien tekemiseen parhaiten, koska niiden pesä on melko syvä.

Juhlien odotetuin herkkupala on perinteinen lusikkaleipä. Voit leipoa pikkuleivät valmiiksi jo viikkoa ennen H-hetkeä.

Annoksia
30 kpl
Valmistusaika
1 t 30 min
Vaikeustaso
Helppo

Perinteiset lusikkaleivät + 3 muunnelmaa

Ainekset

200
g
voita
dl
sokeria
4
dl
vehnäjauhoja
1
tl
leivinjauhetta
Väliin
200
g
vadelmamarmeladia
Pinnalle
1
dl
hienoa kidesokeria
2
tl
vaniljasokeria

Työvaiheet

  1. Sulata voi kattilassa. Anna kiehua ilman kantta hyvin miedolla lämmöllä 5-10 minuuttia, kunnes rasvasulan vaahto on laskenut ja voin väri muuttuu kullankeltaiseksi. Sekoita joukkoon sokeri ja anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
  2. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe. Lisää jauhoseos voi-sokeriseokseen. Sekoita tasaiseksi.
  3. Painele taikinaa jälkiruokalusikan pesään. Tasoita sormella ja vetäise taikina kupera puoli ylöspäin leivinpaperin päälle pellille. Paista 175 asteessa 8-12 minuuttia. Paistoaika riippuu pikkuleipien koosta. Tarkkaile, etteivät ne pääse palamaan. Vetäise valmiit pikkuleivät leivinpaperin avulla tasaiselle alustalle ja anna jäähtyä.
  4. Levitä pikkuleivän sileälle puolelle hilloa. Paina hillon päälle täyttämätön pikkuleipä. Kierittele valmiit lusikkaleivät vaniljasokerilla maustetussa sokerissa.

Vaihtelun vuoksi – 3 uutta makua!

Pienet ruusulusikkaleivät

Muotoile lusikkaleivät pienten teelusikoiden avulla. Paista varovasti 175-asteisessa uunissa. Jos pikkuleivät ovat kovin pieniä, paistoaikaa kannattaa tarkkailla viidestä minuutista alkaen. Levitä lusikkaleipien väliin ruusunterälehtihilloa. Sokeroi.

Omenalusikkaleivät

Mausta lusikkaleipien taikina teelusikallisella vaniljasokeria ja kanelia. Levitä valmiiden pikkuleipien väliin omenamarmeladia. Kierittele ne kanelilla maustetussa sokerissa. Lisää tarjoiluvadille koristeeksi omenankukka tai pari.

Sitruunaiset lusikkaleivät

Mausta taikina teelusikallisella sitruunankuoriraastetta. Levitä valmiiden pikkuleipien väliin lemon curdia. Lisää hienoksi hakattua sitruunankuorta myös päälle tulevaan sokeriseokseen.

Kommentit (0)

Resepti Emilia Kolari Kuva Tuomas Kolehmainen
Kun paistat piirakan uunin alaosassa, pohja kypsyy ja raparperit säilyttävät värinsä ja mehevyytensä.
Kun paistat piirakan uunin alaosassa, pohja kypsyy ja raparperit säilyttävät värinsä ja mehevyytensä.

Tässä on se raparperipiirakan ohje, jota olet etsinyt. Leipomiseen kuluu vartti ja herkutteluun vähän vähemmän. Kirpeä raparperi saa seurakseen mascarponejuustoa.

Annoksia
10 palaa
Valmistusaika
15 min + 25 min
Vaikeustaso
Helppo

Raparperi-mascarponepiirakka

Ainekset

100
g
voita
¾
dl
sokeria
1
muna
2
dl
vehnäjauhoja
¾
dl
grahamjauhoja
¾
tl
leivinjauhetta
Täyte
400
g
raparperia
1
rs (250 g)
mascarponejuustoa
1
muna
2
rkl
sokeria
1
tl
vaniljasokeria
Pinnalle
1–2
rkl
sokeria

Työvaiheet

  1. Notkista voi mikroaaltouunissa, älä sulata. Vatkaa vispilällä joukkoon sokeri ja muna. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe. Lisää ne taikinaan ja sekoita tasaiseksi.
  2. Kiinnitä leivinpaperi irtopohjavuoan pohjan ja reunan väliin. Voitele reunat. Kuvan piirakka on tehty 18 x 25 cm:n vuokaan. Voit myös käyttää pyöreää irtopohja- tai piirasvuokaa (Ø 26 cm).
  3. Taputtele taikina vuoan pohjalle ja hieman myös reunoille.
  4. Puhdista raparperit ja kuori ne tarvittaessa. Leikkaa varret ohuemmiksi tangoiksi ja sitten viiden sentin pätkiksi.
  5. Vatkaa mascarpone, muna, sokeri ja vaniljasokeri vispilällä sekaisin. Levitä seos vuokaan. Asettele raparperit korinpohjakuvion tapaan. Ripottele päälle sokeria.
  6. Kypsennä piirasta 200-asteisen uunin toiseksi alimmalla tasolla noin 25 minuuttia.

Kommentit (0)

Resepti Emilia Kolari Kuva Anna Huovinen
Kakun kaunis marmoroitu pinta ei kaipaa koristeita.
Kakun kaunis marmoroitu pinta ei kaipaa koristeita.

Vuoasta vadille! Trendikäs matcha-valkosuklaamoussekakku on sellaisenaan valmis kahvipöytään. Koristele se korkeintaan pienillä, syötävillä kukilla.

Annoksia
20 annosta
Valmistusaika
40 min + 5 t hyytyminen
Vaikeustaso
Helppo

Matcha-valkosuklaakakku

Ainekset

75
g
voita
200
g
kandisokerikeksejä (esim. LU)
Täyte
4
liivatelehteä
200
g
valkosuklaata
4
dl
kuohukermaa
1
prk (250 g)
maitorahkaa (ei pehmeää)
1
dl
sokeria
2
tl
valkoista vaniljasokeria
tl
limettimehua
rkl
matchateejauhetta (Urtekram)
1
tl
limetinkuorta hienoksi raastettuna
Koristeeksi
matchajauhetta

Työvaiheet

  1. Sulata voi ja anna jäähtyä. Murskaa keksit monitoimikoneessa leikkuuterällä. Lisää voisula ja sekoita tasaiseksi.
  2. Kiinnitä leivinpaperi irtopohjavuoan (Ø 18–20 cm) pohjan ja reunan väliin. Taputtele keksiseos vuoan pohjalle ja reunoille parin sentin korkeudelle. Nosta vuoka jääkaappiin täytteen valmistuksen ajaksi.
  3. Upota liivatelehdet kylmään veteen.
  4. Sulata valkosuklaa varovasti mikroaaltouunissa ja anna jäähtyä. Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi. Lisää valkosuklaasula ja vatkaa tasaiseksi. Sekoita joukkoon rahka ja sokerit.
  5. Kuumenna limettimehu kattilassa kiehuvaksi ja nosta liedeltä. Puristele liivatteista ylimääräinen vesi ja liuota liivatteet mehuun. Kaada seos täytteeseen. Vatkaa sähkövatkaimen pienimmällä teholla tasaiseksi.
  6. Kaada puolet täytteestä toiseen kulhoon. Mausta se matchajauheella ja limetinkuoriraasteella. Tarkista maku ja vihreys. Lisää tarvittaessa matchajauhetta.
  7. Annostele vihreää ja valkoista täytettä vuorotellen kakkupohjan päälle vuokaan. Vetäise täytteiden läpi nopeasti veitsellä, jotta ne hieman sekoittuvat keskenään.
  8. Anna kakun hyytyä peitettynä mieluiten seuraavaan päivään.
  9. Irrota kakku vuoasta vadille. Siivilöi päälle koristeeksi matchajauhetta.

Vinkki: muunna kakku gluteenittomaksi!

Saat kakusta gluteenittoman vaihtamalla keksit gluteenittomiin.

Voit tehdä useamman moussekakun valmiiksi jääkaappiin ja säilyttää ne vuoissa päällekkäin. Kakku on helppo irrottaa vuoasta tarjolle, kun edellinen on kulunut.

Kommentit (1)

Linda James

I read some articles on this site and I think your blog is really interesting and has great information. Thank you for your sharing. produkey