Chili antaa pienen kipakan potkun täyteläiselle suklaakakulle.
Triplasuklaakakku
Ainekset
Työvaiheet
- Lämmitä uuni 175 asteeseen. Pingota leivinpaperi neliömäiseen tai pyöreään irtopohjavuokaan (halkaisija noin 23 cm).
- Paloittele tumma suklaa ja sulata se voin kanssa vesihauteessa tai varovasti mikrossa. Anna jäähtyä sillä aikaa, kun valmistelet muut aineet. Vatkaa sokeri ja munat vaahdoksi. Lisää seokseen hieman jäähtynyt suklaasula ja hienonnettu chili.
- Lisää joukkoon rouhittu valkosuklaa ja jauhot. Kaada taikina vuokaan.
- Paista uunin alatasolla, kunnes kakku on melkein kypsä. Älä paista liikaa, ettei kakku kuivu. Kokeile kakun kypsyyttä tikulla. Anna jäähtyä.
- Sulata paloiteltu maitosuklaa varovasti voin kanssa. Anna suklaasulan jäähtyä noin 10 minuuttia ennen levittämistä kakun päälle. Tee halutessasi suklaasulasta lusikan kuperalla puolella aaltomaisia kuvioita kakun pintaan ja vedä vielä pystyraidoitus cocktailtikkua apuna käyttäen.
- Anna jäähtyä ja leikkaa paloiksi.