Tuulihatut
Ainekset
Työvaiheet
- Kiehauta kattilassa voi ja vesi. Lisää jauhot voimakkaasti sekoittaen. Sekoita, kunnes taikina irtoaa kattilan reunoista. Jäähdytä 10-15 minuuttia.
- Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten, mielellään sähkövatkaimella.
- Laita taikina pursotinpussiin, jossa on iso terä. Pursota pieniä kekoja leivinpaperin päälle uunipellille. Jätä kekojen väliin 5 sentin rako. Voit nostella taikinan pellille myös kahdella lusikalla.
- Paista tuulihattuja 200 asteessa uunin keskitasolla noin 20 minuuttia. Älä avaa uuniluukkua 15 minuuttiin, jotta tuulihatut eivät lätsähdä. Jäähdytä. Leikkaa "hattu" irti.
- Täytettä varten vaahdota kerma ja sokeri löysäksi. Lisää lusikalla notkistettu tuorejuusto, sitruunamehu ja -kuoriraaste. Lusikoi täyte pursotinpussiin, jossa on terä eli tylla valmiina.
- Pursota täytettä tuulihattujen alaosaan ja nosta hattu päälle.
- Koristele marjoilla ja yrteillä halutessasi.
Vinkki! Voit pursottaa tuulihattutaikinan myös isoksi ympyräksi, jolloin saat tuulihattukranssin. Täytä se samalla tavalla kuin pienet tuulihatut. Tuulihattuihin sopii myös suolainen täyte. Voit valita täytteeseen myös maustettua tuorejuustoa makusi mukaan.