
Tyrnijuustokakku on helppo ja nopea tehdä. Raikas kakku maistuu niillekin, jotka eivät pidä niin makeasta.
Tyrnikakku
Ainekset
Työvaiheet
- Leikkaa 26-senttisen irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi. Voitele pohja ja reunat kevyesti rasvalla.
- Laita täytteen liivakot likoamaan runsaaseen kylmään veteen vähintään 10 minuutiksi.
- Murskaa keksit hienoksi. Sulata rasva ja sekoita keksimurskan joukkoon. Painele seos kakkupohjaksi vuokaan. Säilytä jääkaapissa kakun tekemisen ajan.
- Mittaa kattilan pohjalle muutama sentti vettä. Laita teräskulho kattilan päälle ja pilko suklaapalat kulhoon. Kuumenna vettä, kunnes höyry on sulattanut suklaan. Sekoita tasaiseksi ja anna jäähtyä hetki.
- Vatkaa kerma hyvin pehmeäksi vaahdoksi sokerin kanssa. Lisää vaahtoon vatkaimella kevyesti sekoittaen jogurtti, hillo ja sula suklaa.
- Kiehauta laimennettu sitruunamehu ja sulata puristellut liivakot nesteeseen. Jäähdytä haaleaksi. Sekoita liivateseos lopuksi kermaseokseen.
- Kaada täyte vuokaan keksipohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa vähintään neljä tuntia.
- Liota liivakoita kiillettä varten kylmässä vedessä 10 minuuttia.
- Kiehauta sitruunamehu ja tyrnihillo. Sekoita puristellut liivakot sekaan. Jäähdytä 20 minuuttia. Tarkista maku. Kiille saa olla hieman kirpeän makuinen. Jos seos ehtii hyytyä liikaa, voit notkistaa sen uudelleen kuumentamalla.
- Kaada kiille hyytyneen kakun päälle ja anna hyytyä vielä jääkaapissa vähintään pari tuntia.