
Vadelma + suklaa = taivaallisen hyvää
Vadelma-suklaaruudut
Ainekset
Työvaiheet
- Sekoita kuivat aineet ja rouhittu, tumma suklaa keskenään kulhossa.
- Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää munavaahdon joukkoon vuorotellen maitoa, sulatettua voita ja kuivia aineita koko ajan varovasti sekoittaen. Kääntele taikinaan lopuksi vadelmat.
- Kaada taikina leivinpaperin päälle pienelle, korkeareunaiselle uunipellille. Kypsennä 175-asteisen uunin keskitasolla 25–30 minuuttia. Kokeile kypsyys cocktailtikulla.
- Paloittele suklaa ja voi kattilaan. Sulata miedolla lämmöllä sekoittaen. Kaada suklaakuorrute pohjan päälle. Koristele vadelmilla, tomusokerilla, kookoshiutaleilla ja kaakaonibseillä.
- Anna jähmettyä huoneenlämmössä noin tunnin ajan ja leikkaa annospaloiksi.
Vinkki!
Kaakaonibsit ovat raakakaakaosta murskattuja, kuorittuja kaakaopapuja. Niitä saa luontaistuotekaupoista. Nibsit voi korvata tummalla, rouhitulla suklaalla