Resepti Suvi Rüster
Annoksia
12–15 viipaletta
Vaikeustaso
Helppo

Vadelmajuustokakku

Ainekset

200
g
täysjyvä-digestivekeksejä
75
g
voita
Täyte
500
g
maitorahkaa
200
g
maustamatonta tuorejuustoa
2
dl
sokeria
3
munaa
1
rkl
vaniljasokeria
1
dl
vadelmia

Työvaiheet

  1. Murskaa keksit monitoimikoneen leikkuuterällä tai huhmaressa. Lisää joukkoon huoneenlämpöinen voi ja sekoita tasaiseksi.
  2. Aseta leivinpaperi irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohjan ja reunojen väliin ja lukitse vuoan reunat. Painele keksimuruseos vuoan pohjalle.
  3. Sekoita täytteen aineet keskenään kulhossa, vadelmia lukuun ottamatta. Kaada täyte vuokaan. Ripottele pinnalle vadelmia.
  4. Paista 175 asteessa uunin alatasolla 40–45 minuuttia, kunnes täyte on hyytynyt. Anna jäähtyä kunnolla ensin huoneenlämmössä ja sitten jääkaapissa. Parhaimmillaan juustotorttu on seuraavana päivänä tarjoiltuna, kun maut ovat tasaantuneet.

Vinkki! Pinnalle voi levittää enemmänkin vadelmia.

Kommentit (0)

Resepti Emilia Kolari Kuva Ninna Lindström
Gluteeniton tiikerikakku on hieman tavallista murenevampi, joten se leikkautuu helpommin jääkaappikylmänä.
Gluteeniton tiikerikakku on hieman tavallista murenevampi, joten se leikkautuu helpommin jääkaappikylmänä.

Kahvikakkujen klassikko tiikerikakku saa kaurajauhoista ja maissitärkkelyksestä hyvän maun ja rakenteen. Raitoihin piilotetut suklaahiput tekevät kakusta ekstraherkullisen.

Annoksia
20 palaa
Valmistusaika
20 min + 1 t kypsentäminen
Vaikeustaso
Helppo

Gluteeniton tiikerikakku

Ainekset

200
g
voita
2
dl
sokeria
3
munaa
2
dl
maissitärkkelystä
2
dl
gluteenittomia kaurajauhoja (Myllärin)
2
tl
leivinjauhetta
2
tl
vaniljasokeria
½
tl
suolaa
¾
dl
kermaa
Tummaan raitaan
2
rkl
kaakaojauhetta
¼
dl
kermaa
50
g
tummaa suklaata rouhittuna
Vuokaan
voita
gluteenittomia korppujauhoja

Työvaiheet

 

  1. Vaahdota pehmeä voi ja sokeri. Lisää huoneenlämpöiset munat yksitellen, edelleen vatkaten.
  2. Yhdistä maissitärkkelys, kaurajauhot, leivinjauhe, vaniljasokeri ja suola. Lisää jauhoseos taikinaan siivilän läpi. Lisää kerma ja sekoita tasaiseksi.
  3. Ota kolmannes kakkutaikinasta erilleen. Siivilöi joukkoon kaakaojauhe. Lisää kerma ja suklaa. Sekoita tasaiseksi.
  4. Voitele ja korppujauhota 1,8 litran vetoinen rengasvuoka.
  5. Lusikoi puolet vaaleasta kakkutaikinasta vuokaan. Tee taikinan keskelle vako lusikalla ja nostele päälle nokareita tummaa taikinaa. Lusikoi päälle loppu vaalea taikina.
  6. Pistele haarukalla taikinan läpi sieltä täältä, jolloin tumma ja vaalea taikina sekoittuvat kauniiksi raidaksi. Kypsennä 175-asteisessa uunissa 50–55 minuuttia.
  7. Tarkista kypsyys tikulla.
  8. Anna jäähtyä vartti ennen kumoamista.

Kommentit (0)

Resepti Emilia Kolari Kuva Ninna Lindström
Klassikko, joka sopii kaikille! Rapsahtavat keksit tekevät tavallisesta päivästä murun verran paremman.
Klassikko, joka sopii kaikille! Rapsahtavat keksit tekevät tavallisesta päivästä murun verran paremman.

Nämä kauralastut ovat gluteenittomia ja vegaanisia, sillä näihin ei tarvita edes kananmunaa. Taikinan koostumus on tavallista ryynimäisempää, mutta lastuista tulee silti ihanan ohuita.

Annoksia
Noin 50 kpl
Valmistusaika
15 min + 20 min paistaminen
Vaikeustaso
Helppo

Gluteenittomat kauralastut

Ainekset

125
g
maidotonta leivontamargariinia
½
dl
siirappia
4
dl
isoja gluteenittomia kaurahiutaleita (esim. Myllärin)
1
dl
gluteenitonta vaaleaa jauhoseosta
1
dl
sokeria
½
dl
maissitärkkelystä
1
tl
leivinjauhetta

Työvaiheet

  1. Sulata rasva. Lisää siirappi ja anna jäähtyä kädenlämpöiseksi. 
  2. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää rasva-siirappiseos ja sekoita tasaiseksi.
  3. Nostele taikinasta kahdella lusikalla pieniä nokareita leivinpaperin päälle pellille. 
  4. Paista 200-asteisessa uunissa 6–8 minuuttia pikkuleipien koosta riippuen. Vetäise valmiit lastut leivinpaperin avulla jäähtymään tasaiselle alustalle. Lastut kovettuvat jäähtyessään.

Kommentit (0)

Resepti Emilia Kolari Kuva Ninna Lindström
Tarkista, että myös käyttämäsi koristeet ovat gluteenittomia.
Tarkista, että myös käyttämäsi koristeet ovat gluteenittomia.

Kaikkien rakastamat mokkapalat onnistuvat myös gluteenittomina. Pohja saa kaurajauhoista herkullisen pehmeän rakenteen. Pohja leikkautuu kauniimmin, jos kakkulevy viettää hetken jääkaapissa.

Annoksia
24 palaa
Valmistusaika
30 min + 15 min paistaminen + 30 min jähmettyminen
Vaikeustaso
Helppo

Gluteenittomat mokkapalat

Ainekset

200
g
voita
3
munaa
4
dl
sokeria
3
dl
gluteenitonta vaaleaa jauhoseosta
3
dl
gluteenittomia kaurajauhoja (Myllärin)
4
rkl
kaakaojauhetta
tl
leivinjauhetta
2
tl
vaniljasokeria
1
dl
maustamatonta jugurttia
1
dl
vahvaa, kylmää kahvia
Kuorrutus
100
g
voita
4
rkl
vahvaa, kylmää kahvia
7
dl (noin 350 g)
tomusokeria
2
rkl
kaakaojauhetta
Koristeeksi
gluteenittomia koristerakeita, suklaarakeita, suklaalta, marjajauhetta ja/tai kuivattuja mansikkahippuja

Työvaiheet

  1. Sulata voi ja anna jäähtyä. Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
  2. Yhdistä jauhoseos, kaurajauhot, kaakaojauhe, leivinjauhe ja vaniljasokeri. Lisää jauhoseos taikinaan. Kaada lopuksi joukkoon jäähtynyt voisula, kahvi ja jugurtti. Sekoita tasaiseksi.
  3. Levitä taikina leivinpaperin päälle reunalliselle pellille. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Jäähdytä. 
  4. Valmista kuorrutus. Sulata voi. Sekoita joukkoon kahvijuoma ja anna jäähtyä haaleaksi. Lisää tomusokeri ja kaakaojauhe. Sekoita tasaiseksi.
  5. Levitä kuorrutus mokkapalalevyn päälle. Ripottele pinnalle koristeet. Lisää kuivatut mansikat kuitenkin vasta ennen tarjoilua, jotta ne eivät kostu.
  6. Anna kuorrutuksen jähmettyä. Jos mahdollista, nosta mokkapalalevy hetkeksi kylmään ennen paloittelua. Huoneenlämpöisenä leikatut mokkapalat ovat herkullisia, mutta rakenteeltaan pehmeitä.

Kommentit (0)

Resepti Riikka Kaila Kuva Panu Pälviä
Kesäinen keikauskakku yllättää lakutoffeesattumilla.
Kesäinen keikauskakku yllättää lakutoffeesattumilla.

Kuivakakut säilyvät hyvin jääkaapissa ja maku vain paranee maustuessaan. Kakun voi myös pakastaa.

Annoksia
12 palaa
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Mansikka-vadelmakeikaus

Ainekset

2
dl
mansikoita
2
dl
vadelmia
½
dl
hillosokeria
100
g
voita
1
dl
sokeria
2
kananmunaa
3
dl
vehnäjauhoja
1
tl
leivinjauhetta
1
tl
vaniljasokeria
100
g
vaniljasokeria

Työvaiheet

Lohko mansikat ja laita ne sekä vadelmat kulhoon. Sekoita hillosokeri varovasti marjoihin. Jätä marjat odottamaan taikinan valmistumisen ajaksi. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.

Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri kuohkeaksi. Lisää kananmunat yksitellen koko ajan vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Paloittele toffeekarkit kahtia ja sekoita taikinaan.

Levitä marjat leivinpaperoidun suorakaiteen muotoisen vuoan pohjalle. Sopiva vuoan tilavuus on 1½ l. Kaada marjojen päälle taikina ja tasoita.

Paista kakkua uunin alatasossa 30-35 minuuttia. Testaa kakun kypsyys tikulla. Anna kakun jäähtyä vuoassa noin 10 minuuttia ja kumoa se sitten varovasti.

Tarjoa halutessasi kakun lisukkeena vaniljajäätelöä ja tuoreita marjoja.

Kommentit (0)