Vanilja-karkkipuustit
Ainekset
Työvaiheet
- Jaa taikina kahteen osaan ja työstä kahdessa erässä. Ripottele pöydälle tai leivinlaudalle vähän jauhoja. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Kauli taikina suorakaiteeksi jauhotetulla pöydällä.
- Tee täyte: Sekoita vaniljakreemijauhe vaniljakastikkeeseen. Levitä puolet täytteestä levyjen päälle. Murskaa karkit morttelissa tai lihanuijan avulla, keittiöpyyhkeen sisällä. Ripottele karkkimurska tasaisesti taikinalevylle ja rullaa tiukalle.
- Leikkaa rullat vinottain noin 3 sentin viipaleiksi. Anna kohota pellillä, leivinpaperin päällä ja liinan alla, noin 15 minuuttia. Voitele pullat kananmunalla ja paista 225 asteessa 12–15 minuuttia. Kaada loput vaniljakastikkeesta kuumien pullien päälle ja anna jäähtyä.