Vanilja-vadelmakakku
Ainekset
Työvaiheet
- Leikkaa 20 senttisen irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi. Voitele paperi ja vuoan reunat.
- Hienonna keksit ja sekoita voisulan kanssa. Painele tiiviiksi kakkupohjaksi vuokaan. Laita jääkaappiin odottamaan. Laita liivakot likoamaan runsaaseen, kylmään veteen. Notkista tuorejuusto kulhossa lusikalla. Vaahdota kerma ja sokerit hyvin löysäksi vaahdoksi. Sekoita tuorejuusto, kerma ja rahka pehmeäksi seokseksi.
- Kiehauta sitruunamehu ja vesi. Liuota puristellut liivakot nesteeseen. Jäähdytä 5 minuuttia. Kaada liivateneste täytteeseen ja sekoita täyte tasaiseksi. Asettele kakkupohjalle tuoreita vadelmia. Kaada kermatäyte vadelmien päälle.
- Anna kakun hyytyä jääkaapissa vähintään 4 tuntia, mielellään yön yli. Koristele tuoreilla vadelmilla.
Vinkki! Saat kakusta hennon vaaleanpunaisen, kun sekoitat täytteeseen 2-3 rkl paseerattua vadelmaa. Kakun pinnan voi koristella kaakaolla.
Ihanin juustokakku ever!