
Vaniljajugurtti mehevöittää muffinitaikinan ja jäätelö kruunaa helpon herkun. Käytä taikinaan tavallista, sokerilla maustettua vaniljajugurttia, sillä kevytjugurtin makeutusaine antaa ei-toivottua sivumakua.
Vaniljajugurttimuffinit
Ainekset
Työvaiheet
- Lämmitä uuni 180 asteeseen. Voitele muffinipellin syvennykset tai laita niihin paperivuoat.
- Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää joukkoon muna, jugurtti ja sitruunankuori. Sekoita keskenään jauhot, leivinjauhe ja sooda. Kaada voiseoksen joukkoon ja sekoita mahdollisimman vähän.
- Annostele taikina muffinipellin syvennyksiin. Jätä hieman kohoamistilaa. Paista muffineita uunin keskitasolla noin 25 minuuttia, kunnes ne ovat kullanruskeita. Ota muffinit uunista ja anna jäähtyä noin 5 minuuttia.
- Nosta muffinit syvennyksistä ja siirrä ritilälle jäähtymään. Leikkaa jäätelö tarjoilua varten 1 - 2 cm paksuisiksi viipaleiksi ja asettele viipaleet muffinien päälle. Koristele halutessasi pienillä vohveleilla ja vadelmilla. Tarjoile heti.