
Vegaaninen marenki onnistuu säilöttyjen kikherneiden liemestä. Marenkien mustikkatäytteessä rapea halva on piste i:n päälle.
Vegaaniset mustikka-halvamarengit
Ainekset
Työvaiheet
- Valuta kikherneiden liemi kulhoon. Vatkaa se kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri muutamassa erässä samalla vatkaten. Jatka vatkaamista, kunnes vaahto on kestävää ja himmeän kiiltävää. Kiilto kertoo, että sokeri on liuennut kunnolla vaahdotettavaan nesteeseen. Lisää maissitärkkelys ja seesaminsiemenet. Vatkaa tasaiseksi.
- Ota marenkimassasta pikkulusikalla pieniä nokareita leivinpaperin päälle pellille. Jätä leviämisvaraa. Sipaise pikkulusikalla jokaiseen marenkiin kuoppa. Ripottele päälle hieman seesaminsiemeniä.
- Kuivata marenkeja 125-asteisessa uunissa noin tunti. Kuivatusaikaan vaikuttaa se, kuinka ohuita ja pieniä marengit ovat. Tarkkaile rapeutumista koputtelemalla marenkia kevyesti. Kikhernemarengit murenevat lämpiminä helposti ja irtoavat leivinpaperista vasta jäähtyneinä.
- Kuivata loppu vaahto samalla tavoin. Jos se on odotellessa laskenut, vatkaa se uudelleen kuohkeaksi.
- Täytä jäähtyneet marengit. Vatkaa kylmä soijakerma kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää mustikkajauhe ja sokerit, vatkaa tasaiseksi. Murenna joukkoon puolet halvasta ja kääntele sekaisin.
- Jaa vaahto marenkeihin juuri ennen herkuttelua. Ripottele päälle mustikoita, halvaa ja seesaminsiemeniä.
Vinkki!
Jos marengit hieman kostuvat ennen käyttöä, voit kuivattaa ne uudelleen 50-asteisessa uunissa kiertoilmalla. Käytä kikherneet salaatteihin tai hummukseen.