15:17 | 2.12.2015
Viikunakakku
Jouluaaton odotus kutkuttaa, kun kaapissa piileskelee folioon kääritty kuivakakku.
Viikunat, kahvi, hasselpähkinä ja muscovado antavat kahvikakulle syvän maun. Kakun voi leipoa jo hyvissä ajoin ennen joulua ja antaa tekeytyä kaapissa folioon käärittynä. Tee kahvikinuskikuorrutus vasta ennen tarjoilua.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
16 viipaletta
1 t 30 min
Helppo
Viikunakakku
Ainesosat
Vaiheet
- Poista viikunoiden kovat kannat ja paloittele hedelmät. Keitä viikunoita kattilassa kahvissa pehmeiksi, noin 10 minuuttia. Voitele ja jauhota viikunoiden kiehuessa 1,5 litran kakkuvuoka. Sekoita jauhot ja leivinjauhe. Rouhi pähkinät veitsellä ja sekoita rouhe jauhoihin.
- Soseuta pehmeät viikunat sauvasekoittimella. Lisää kuumaan soseeseen paloiteltu voi ja sokeri. Sekoita, kunnes voi sulaa. Jäähdytä kädenlämpöiseksi.
- Lisää munat viikuna-voiseokseen voimakkaasti sekoittaen. Lisää myös jauho-seos ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.
- Nostele taikina kahdella lusikalla kakkuvuokaan. Tasoita kakun pinta.
- Paista kakkua 175-asteisen uunin alatasolla 50–55 minuuttia. Kokeile kypsyys puutikulla. Jos tikkuun ei jää taikinaa, kakku on kypsä. Kumoa ja jäähdytä kakku.
- Valmista kuorrutus kiehauttamalla sokeri, kerma ja kahvijauhe kattilassa. Anna kuorrutteen jäähtyä ja paksuuntua hieman. Valuta se kakun päälle. Koristele hasselpähkinöillä.