
Suussa sulavassa voitaikinahyrrässä maistuvat raparperi ja omena. Vielä pikaisemmat leivokset saat, kun oikaiset käyttämällä valmista hilloa.
Voitaikinahyrrät raparperi-omenahillolla
Ainekset
Työvaiheet
- Valmista ensin hillo. Pilko omenat ja raparperit kattilaan. Mittaa sekaan sokeri. Kuumenna ravistellen, kunnes sokeri sulaa. Lisää portviini. Keitä noin 20 minuuttia, kunnes hedelmät ovat pehmeitä. Soseuta hillo halutessasi ja mausta ripauksella timjamia. Kaada puhtaaseen purkkiin ja jäähdytä huoneenlämmössä. Säilytä jääkaapissa.
- Kuumenna uuni 220 asteeseen. Sulata voitaikinalevyt ja leikkaa ne neliöiksi. Levitä neliöt leivinpaperilla päällystetylle uunipellille.
- Notkista tuorejuusto sitruunamehulla ja mausta sokereilla. Laita reilu teelusikallinen tuorejuustoa jokaiselle voitaikinaneliölle, levitä lusikalla. Sipaise päälle lusikallinen hilloa. Taita sakarat yhteen kuten joulutortuissa.
- Voitele hyrrät munalla. Paista uunissa 10–15 minuuttia. Anna jäähtyä. Koristele vadelmilla ja tomusokerilla. Sulata valkosuklaa mikrossa ja raidoita hyrrät.