Kaisa Nieminen Kuva Arto Vuohelainen

Mangon kanssa nautittava Sticky rice on todella suosittu jälkiruoka Thaimaassa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Vaikeustaso
Helppo

Mangoa ja tahmeaa riisiä

Ainekset

2
dl
puuroriisiä
2
prk
kookosmaitoa
1
dl
sokeria
suolaa
1
kpl
mangoa
tai
1
tlk
säilykemangoa
1
rkl
seesaminsiemeniä

Työvaiheet

Huuhdo riisit kylmällä vedellä siivilässä niin, että riiseistä valuva vesi on kirkasta. Pane riisit kattilaan, lisää kookosmaito, sokeri ja suola. Kuumenna kiehuvaksi, pane kansi päälle ja anna kiehua miedolla lämmöllä, hiljaa poreillen noin 40 minuuttia. Sekoita välillä.

Paahda seesaminsiemenet kullanruskeiksi kuumassa, puhtaassa  paistinpannussa. Kaada lautaselle.

Kuori ja viipaloi mangot tai valuta liemi säilykemangoista. Annostele haalea riisi jälkiruokakulhoihin, nosta mangoviipaleet päälle ja ripottele seesaminsiemenet pinnalle.

Sisältö jatkuu mainoksen alla