Kaisa Nieminen Kuva Reetta Pasanen

Ruoka saa potkua tulisesta makkarasta ja on valmista alle puolessa tunnissa.

Annoksia
4
Vaikeustaso
Kohtalainen

Mausteinen kanapata

Ainekset

1
kpl
punasipulia
2
kpl
valkosipulinkynttä
1
rkl
öljyä
2
kpl
chorizomakkaraa
400
g
kanasuikaleita
1
rkl
chilijauhetta
punaista paprikaa
4
kpl
tomaattia
3
dl
kanalientä
1
tlk
papusekoitusta, esim. kidney, pinto ja cannelini
lehtipersiljaa tai korianteria

Työvaiheet

Kuullota öljytyllä paistinpannulla sipuleita ja makkaroita. Siirrä kattilaan. Paista samalla paistinpannulla kanasuikaleet ja lisää paistamisen loppuvaiheessa chilijauhe.

Paloittele paprika ja lohko tomaatit. Lisää kattilaan kanat, tomaatit ja paprikat. Kaada kuuma kanaliemi päälle. Anna kiehua miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia. Lisää pavut ja anna vielä kiehahtaa.

Lisää lopuksi hienonnettua lehtipersiljaa tai korianteria tai molempia. Tarjoa riisin kanssa.