Sanna Kekäläinen Kuva Arto Vuohelainen
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12
Vaikeustaso
Kohtalainen

Jauheliha-juustorulla

Ainekset

6
dl
maitoa
3
kpl
kananmunaa
2.5
dl
vehnäjauhoja
1
tl
suolaa
mustapippuria
50
g
voita
Täyte
1
kpl
sipulia
400
g
paistijauhelihaa
1
rkl
voita
tai
1
rkl
öljyä
1
dl
oliiveja
1
dl
aurinkokuivattuja tomaatteja
100
g
tuorejuustoa
150
g
juustoraastetta
mustapippuria
3
rkl
persiljaa
Pinnalle
1
dl
juustoraastetta

Työvaiheet

Lämmitä uuni 225 asteeseen. Vatkaa munat ja maito keskenään. Lisää joukkoon muut taikinan aineet ja sekoita tasaiseksi. Kaada taikina leivinpaperilla päällystetylle uunipellille. Paista uunin keskitasolla noin 20 minuuttia. Kumoa puhtaalle leivinpaperille.

Tee täyte pannukakun paistuessa. Kuori ja hienonna sipuli. Kuullota silppu jauhelihan kanssa pannulla rasvassa. Lisää pilkotut kasvikset ja tuorejuusto. Sekoita ja kääntele seokseen juustoraaste ja mausteet.

Levitä seos pannukakkulevylle. Kääri rullalle ja nosta pellille. Ripottele pinnalle juustoraastetta. Paista 225-asteisen uunin keskitasolla 10–15 minuuttia tai kunnes juusto sulaa ja saa hieman väriä.

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Teksti Marita Suontausta, kuva Kodin Kuvalehden arkisto

Lihapullapyttis

  1. Puolita perunat tai leikkaa neljään osaan. Silppua muutama kesäsipuli varsineen. Laita varsisilppu syrjään ja paista perunat sekä sipulit kullanruskeiksi pannulla. Mausta suolalla ja pippurilla.
  2. Kääntele sekaan puolitettuja lihapullia (itse valmistettuja
  3. ...
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vaikeustaso
Helppo

Kommentit (0)

Resepti ja Teksti Outi Väisänen Kuva EA VASKO

Helpoin kikka säilöä sato: tee karviaisista jääpaloja.

Olet ehkä kokeillut tätä kätevää kikkaa kylmentää viini: Laita valkoviinilasiin pakastimessa jäädytettyjä viinirypäleitä, niin viini jäähtyy hetkessä mutta ei vetisty kuten jääpaloista.

Vielä hauskemmin viinin jäähdyttävät pihapensaan karviaiset. Samalla saat hyödynnettyä hyvän satsin...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (1)

herkuttelijahellu

Kokeilin jäisiä muhkeita karviaisia kiisseliin. Pari desiä tuoreita karpaloita ja puolen litraa karviaisia kuumaan veteen. Kun vesi oli kiehumispisteessä, lisäsin perunajauhon veteen sekoitettuna.Nopea sekoitus ja kattila pois levyltä. Karviaiset eivät rikkoutuneet ja niiden tuoreus ja makeus säilyi. Pirtsakka lohkeava kiisseli tuli näin ja maistui aamulla kaurapuuron kaverina ihan penellä hunajamäärällä makeutettuna.

Resepti Anu Brask Kuva Heidi Koivu

Maustevoin voi tehdä pakastimeen odottamaan juhlia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
10
Valmistusaika
10 min
Vaikeustaso
Helppo

Vegaaninen avokadovoi

Ainekset

1
avokado
1
valkosipulinkynsi
½
limen mehu
200
g
laktoositonta, maidotonta margariinia (esim. Keiju tai Flora)
1
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Halkaise avokado ja poista kivi. Lusikoi avokado sauvasekoittimen kulhoon. Kuori ja hienonna valkosipuli ja purista limen mehu joukkoon. Soseuta.
  2. Sekoita joukkoon margariini. Mausta suolalla.
  3. Levitä maustevoi tuorekelmun päälle ja rullaa pitkäksi pötköksi. Säilytä jääkaapissa tai pakastimessa.

Kommentit (0)

Kiia Renko Kuva Arto Vuohelainen

Munakasrullan sisällä on sieniyllätys.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
1
Vaikeustaso
Kohtalainen

Munakasrulla suppistäytteellä

Ainekset

Munakasrulla
5
dl
maitoa
5
kpl
kananmunaa
1.5
dl
vehnäjauhoja
1
tl
suolaa
3
rkl
öljyä
1
dl
juustoraastetta
Suppistäyte
5
dl
sulatettuja suppilovahveroita
1
kpl
sipulia
1
prk
tuorejuustoa
3
rkl
persiljasilppua
suolaa
mustapippuria
1
dl
silputtuja aurinkokuivattuja tomaatteja
Pinnalle
juustoraastetta

Työvaiheet

Valmista ensin munakasrulla. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Aseta leivinpaperi reunalliselle uunipellille.

Vatkaa maito ja munat sekaisin. Vatkaa loput aineet joukkoon. Kaada taikina leivinpaperin päälle uunipellille. Paista uunin keskitasolla noin 20 minuuttia. Jäähdytä kokonaan. Kuumenna paistamisen aikana sulatettuja sieniä pannulla, kunnes ylimääräinen neste on haihtunut.

Lisää sipuli, tuorejuusto ja mausteet pannulle. Kuumenna hämmennellen, kunnes juusto on sulanut. Lisää aurinkokuivatut tomaatit. Tarkista maku ja lisää halutessasi mausteita.

Levitä täyte jäähtyneelle munakasrullalevylle. Kääri napakalle rullalle. Ripottele pinnalle juustoraastetta ja ruskista rulla 250 asteessa uunin keskitasolla 5–10 minuuttia.

Vinkki! Jos sinulla on ylimääräistä juustoraastetta, ripottele sitä vähän täytteen päälle ennen rullaamista. Täytteeseen sopivat myös muut sienet.