Kaisa Nieminen Kuva Arto Vuohelainen Ohje Sakari Palmio, Kuopio
Annoksia
4
Vaikeustaso
Helppo

Mausteinen makkaramunakas

Ainekset

150
g
makkaraa
4
kpl
perunaa keitettynä
6
kpl
kananmunaa
2
rkl
maitoa
tai
2
rkl
kermaa
tai
2
rkl
vettä
1
tl
suolaa
2
tl
yrttimausteseosta
mustapippuria
chiliä
2
kpl
tomaattia
1
dl
juustoraastetta

Työvaiheet

Pilko makkarat pieniksi ja paloittele kuoritut perunat. Ruskista voissa isolla paistinpannulla.

Riko munat kulhossa ja sekoita nesteen sekä mausteiden kanssa. Kaada seos makkaroiden ja perunoiden päälle. Kypsennä pienellä lämmöllä.

Kun munakas alkaa hyytyä, lisää pilkotut tomaatit ja juustoraaste päälle. Kypsennä vielä muutama minuutti, kunnes munakas on hyytynyt.

Voit kääntää puolet munakkaasta toisen puolen päälle tai jättää sen muodikkaasti avomunakkaaksi.

Vinkki! Voit lisätä munakkaaseen myös sulatettuja pakastekasviksia yhdessä tomaatin kanssa.

Teksti Marita Suontausta, kuva Kodin Kuvalehden arkisto

Lihapullapyttis

  1. Puolita perunat tai leikkaa neljään osaan. Silppua muutama kesäsipuli varsineen. Laita varsisilppu syrjään ja paista perunat sekä sipulit kullanruskeiksi pannulla. Mausta suolalla ja pippurilla.
  2. Kääntele sekaan puolitettuja lihapullia (itse valmistettuja
  3. ...
Vaikeustaso
Helppo

Kommentit (0)

Resepti ja Teksti Outi Väisänen Kuva EA VASKO

Helpoin kikka säilöä sato: tee karviaisista jääpaloja.

Olet ehkä kokeillut tätä kätevää kikkaa kylmentää viini: Laita valkoviinilasiin pakastimessa jäädytettyjä viinirypäleitä, niin viini jäähtyy hetkessä mutta ei vetisty kuten jääpaloista.

Vielä hauskemmin viinin jäähdyttävät pihapensaan karviaiset. Samalla saat hyödynnettyä hyvän satsin...

Kommentit (0)

Resepti Anu Brask Kuva Heidi Koivu

Maustevoin voi tehdä pakastimeen odottamaan juhlia.

Annoksia
10
Valmistusaika
10 min
Vaikeustaso
Helppo

Vegaaninen avokadovoi

Ainekset

1
avokado
1
valkosipulinkynsi
½
limen mehu
200
g
laktoositonta, maidotonta margariinia (esim. Keiju tai Flora)
1
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Halkaise avokado ja poista kivi. Lusikoi avokado sauvasekoittimen kulhoon. Kuori ja hienonna valkosipuli ja purista limen mehu joukkoon. Soseuta.
  2. Sekoita joukkoon margariini. Mausta suolalla.
  3. Levitä maustevoi tuorekelmun päälle ja rullaa pitkäksi pötköksi. Säilytä jääkaapissa tai pakastimessa.

Kommentit (0)

Ohje: Kiia Renko Kuva: Sami Repo

Uunijuusto on vastustamaton vanhan ajan herkku. Ripota päälle hienoa sokeria ja lusikoi seuraan mojova keko mansikkahilloa.

Annoksia
6
Valmistusaika
1 tunti
Vaikeustaso
Helppo

Helppo uunijuusto

Ainekset

7
dl
vettä
TAI 2
dl
kermaa
ja 5
dl
vettä
4
dl
maitojauhetta
2
munaa
1
tl
suolaa
Pinnalle
2
rkl
voita

Työvaiheet

  1. Sekoita vesi, kerma ja maitojauhe yhteen. Lisää munat ja suola nesteeseen ja sekoita seos tasaiseksi taikinaksi.
  2. Kaada taikina voideltuun uunivuokaan ja veistä päälle muutama voinokare.
  3. Paista uunijuustoa 175 asteessa uunin keskitasolla noin 40 minuuttia. Tarjoa lämpimänä sokerin tai hillon kanssa.

 

Kommentit (1)

Vierailija

Parempaa tulee oikeasta maidosta. Ternimaidon puutteessa täysmaitoa, kermaa, kermaviiliä......