Mausteinen makkaramunakas
Ainekset
Työvaiheet
Pilko makkarat pieniksi ja paloittele kuoritut perunat. Ruskista voissa isolla paistinpannulla.
Riko munat kulhossa ja sekoita nesteen sekä mausteiden kanssa. Kaada seos makkaroiden ja perunoiden päälle. Kypsennä pienellä lämmöllä.
Kun munakas alkaa hyytyä, lisää pilkotut tomaatit ja juustoraaste päälle. Kypsennä vielä muutama minuutti, kunnes munakas on hyytynyt.
Voit kääntää puolet munakkaasta toisen puolen päälle tai jättää sen muodikkaasti avomunakkaaksi.
Vinkki! Voit lisätä munakkaaseen myös sulatettuja pakastekasviksia yhdessä tomaatin kanssa.
Kokeilin jäisiä muhkeita karviaisia kiisseliin. Pari desiä tuoreita karpaloita ja puolen litraa karviaisia kuumaan veteen. Kun vesi oli kiehumispisteessä, lisäsin perunajauhon veteen sekoitettuna.Nopea sekoitus ja kattila pois levyltä. Karviaiset eivät rikkoutuneet ja niiden tuoreus ja makeus säilyi. Pirtsakka lohkeava kiisseli tuli näin ja maistui aamulla kaurapuuron kaverina ihan penellä hunajamäärällä makeutettuna.