Marja Samuli Kuva Elvi Rista

Tuorepuuro on raikas ja nopea aamiainen.

Annoksia
1
Valmistusaika
20 minuuttia
Vaikeustaso
Helppo

Omena-tuorepuuro

Ainekset

1
dl
pikakaura-ruishiutaleita
2
dl
maustamatonta jogurttirahkaa
1
dl
makeutettua omenasosetta
1
dl
caschewpähkinä-rusina-taateliseosta

Työvaiheet

  1. Yhdistä keskenään hiutaleet, jogurtti ja kanelilla, vaniljalla tai mintulla maustettuomenasose.
  2. Anna vetäytyä viileässä noin 10 minuuttia ennen nauttimista. Voit myös valmistaa puuron illalla jääkaappiin valmiiksi aamua varten.
Resepti ja Teksti Outi Väisänen Kuva EA VASKO

Helpoin kikka säilöä sato: tee karviaisista jääpaloja.

Olet ehkä kokeillut tätä kätevää kikkaa kylmentää viini: Laita valkoviinilasiin pakastimessa jäädytettyjä viinirypäleitä, niin viini jäähtyy hetkessä mutta ei vetisty kuten jääpaloista.

Vielä hauskemmin viinin jäähdyttävät pihapensaan karviaiset. Samalla saat hyödynnettyä hyvän satsin...

Kommentit (0)

Resepti Anu Brask Kuva Heidi Koivu

Maustevoin voi tehdä pakastimeen odottamaan juhlia.

Annoksia
10
Valmistusaika
10 min
Vaikeustaso
Helppo

Vegaaninen avokadovoi

Ainekset

1
avokado
1
valkosipulinkynsi
½
limen mehu
200
g
laktoositonta, maidotonta margariinia (esim. Keiju tai Flora)
1
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Halkaise avokado ja poista kivi. Lusikoi avokado sauvasekoittimen kulhoon. Kuori ja hienonna valkosipuli ja purista limen mehu joukkoon. Soseuta.
  2. Sekoita joukkoon margariini. Mausta suolalla.
  3. Levitä maustevoi tuorekelmun päälle ja rullaa pitkäksi pötköksi. Säilytä jääkaapissa tai pakastimessa.

Kommentit (0)

Ohje: Kiia Renko Kuva: Sami Repo

Uunijuusto on vastustamaton vanhan ajan herkku. Ripota päälle hienoa sokeria ja lusikoi seuraan mojova keko mansikkahilloa.

Annoksia
6
Valmistusaika
1 tunti
Vaikeustaso
Helppo

Helppo uunijuusto

Ainekset

7
dl
vettä
TAI 2
dl
kermaa
ja 5
dl
vettä
4
dl
maitojauhetta
2
munaa
1
tl
suolaa
Pinnalle
2
rkl
voita

Työvaiheet

  1. Sekoita vesi, kerma ja maitojauhe yhteen. Lisää munat ja suola nesteeseen ja sekoita seos tasaiseksi taikinaksi.
  2. Kaada taikina voideltuun uunivuokaan ja veistä päälle muutama voinokare.
  3. Paista uunijuustoa 175 asteessa uunin keskitasolla noin 40 minuuttia. Tarjoa lämpimänä sokerin tai hillon kanssa.

 

Kommentit (1)

Vierailija

Parempaa tulee oikeasta maidosta. Ternimaidon puutteessa täysmaitoa, kermaa, kermaviiliä......

Kiia Renko Kuva Arto Vuohelainen

Munakasrullan sisällä on sieniyllätys.

Annoksia
1
Vaikeustaso
Kohtalainen

Munakasrulla suppistäytteellä

Ainekset

Munakasrulla
5
dl
maitoa
5
kpl
kananmunaa
1.5
dl
vehnäjauhoja
1
tl
suolaa
3
rkl
öljyä
1
dl
juustoraastetta
Suppistäyte
5
dl
sulatettuja suppilovahveroita
1
kpl
sipulia
1
prk
tuorejuustoa
3
rkl
persiljasilppua
suolaa
mustapippuria
1
dl
silputtuja aurinkokuivattuja tomaatteja
Pinnalle
juustoraastetta

Työvaiheet

Valmista ensin munakasrulla. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Aseta leivinpaperi reunalliselle uunipellille.

Vatkaa maito ja munat sekaisin. Vatkaa loput aineet joukkoon. Kaada taikina leivinpaperin päälle uunipellille. Paista uunin keskitasolla noin 20 minuuttia. Jäähdytä kokonaan. Kuumenna paistamisen aikana sulatettuja sieniä pannulla, kunnes ylimääräinen neste on haihtunut.

Lisää sipuli, tuorejuusto ja mausteet pannulle. Kuumenna hämmennellen, kunnes juusto on sulanut. Lisää aurinkokuivatut tomaatit. Tarkista maku ja lisää halutessasi mausteita.

Levitä täyte jäähtyneelle munakasrullalevylle. Kääri napakalle rullalle. Ripottele pinnalle juustoraastetta ja ruskista rulla 250 asteessa uunin keskitasolla 5–10 minuuttia.

Vinkki! Jos sinulla on ylimääräistä juustoraastetta, ripottele sitä vähän täytteen päälle ennen rullaamista. Täytteeseen sopivat myös muut sienet.