Puuron nesteeksi sopii myös maito.
Tattariuunipuuro
Ainekset
Työvaiheet
- Huuhtele suurimot siivilässä juoksevan veden alla. Kaada voideltuun uunivuokaan. Kuumenna vesi kattilassa. Lisää suola ja voi veden joukkoon ja anna sulaa. Kaada suurimoiden päälle.
- Kypsennä puuroa 200 asteessa tunnin ajan. Tarkista 30 minuutin jälkeen, onko nestettä riittävästi. Lisää tarvittaessa vettä. Tarjoa puuron kanssa ”voisilmänä” terveellistä kookosöljyä.
Vinkki! Puuron nesteeksi sopii myös maito.
Kokeilin jäisiä muhkeita karviaisia kiisseliin. Pari desiä tuoreita karpaloita ja puolen litraa karviaisia kuumaan veteen. Kun vesi oli kiehumispisteessä, lisäsin perunajauhon veteen sekoitettuna.Nopea sekoitus ja kattila pois levyltä. Karviaiset eivät rikkoutuneet ja niiden tuoreus ja makeus säilyi. Pirtsakka lohkeava kiisseli tuli näin ja maistui aamulla kaurapuuron kaverina ihan penellä hunajamäärällä makeutettuna.