
Perunan ja anjoviksen liitto on parhaimmillaan kiusauksessa. Laatikko vaatii pitkän paistoajan, mutta ruoka sopii myös arkeen, kun sen esivalmistelee pakkaseen.
Janssoninkiusaus
Ainekset
Työvaiheet
-
Kuori ja suikaloi perunat. Viipaloi sipuli. Voitele uunivuoka.
-
Sekoita vuoassa perunat, sipuli, anjovisfileet ja mausteet. Sekoita anjovisliemi kermaan ja kaada perunoiden joukkoon. Nypi voinokareita päälle.
-
Kypsennä kiusausta 225-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia.
Vinkki! Jos valmistat ruuan esimerkiksi sunnuntaina ja aiot syödä sen torstaina, pakasta laatikko paistamattomana. Jäisenä uuniin nostetun kiusauksen paistoaika on 1 tunti 30 minuuttia.
Pikajansson valmistuu valmiista peruna-sipulipakasteseoksesta mikrossa, täysteholla. Kypsennä noin 18 minuuttia.
Lappilainen pottuvoi l pottumuusi tehdään käsin survomalla puikulapotuista, johon lisätään voita, kokomaitoa ja ripaus suolaa.
EI KONEELLA ! Suutuntumaa pittää olla, pienet pottupaakut kuuluu asiaan.
Koneella tulee liisteriä eikä pottumuusia